Kategoriler
Futbol
Detay
Basketbol
Voleybol
Motor Sporları
Tenis
Diğer Sporlar
EURO-2024
2026 Dünya Kupası
2024 Paris Olimpiyat Oyunları
Video Galeri
Futbol

Kopenhag'ın Galatasaray sevinci

06 Kasım 2013 Çarşamba 16:52

G.Saray'dan 3 puan alan Kopenhag'ın galibiyeti, ülke basınında geniş yer buldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda Galatasaray'ı 1-0 yenen Kopenhag'ın galibiyeti, ülke basınında geniş yer buldu.

Danimarka basınından BT, Metroexpres ve Extra Bladet gibi gazeteler, Kopenhag'ın zorlu bir mücadele sonucunda İstanbul'daki maçın "intikamını" aldığını ve Danimarka ekibinin aldığı galibiyetle gruptan çıkma mücadelesindeki şansını sürdürdüğünü vurguladı.

Parken Stadı'nda Braaten'in golüyle gelen galibiyetin ardından "Braten'in gecesi", "Gala eğlencesi", "Kopenhag için saygı", "Kopenhag ilk yarıda Galatasaray'ı fena dövdü" başlıklarını kullanan basın, grupta oluşan son puan durumunun ardından daha zevkli bir hale geldiği görüşünde birleşti.

Kopenhag'ın Galatasaray zaferiyle Avrupa'yı da şaşırttığının altını çizen spor yorumcuları, "Devler Ligi" gruplarında Danimarka ekibinin hiç yenilmediği Parken Stadı'nın "en çok korkulan stadyum" haline geldiği ifadesini kullandı.

Real Madrid, Galatasaray ve Juventus gibi önemli takımların yer aldığı bir gruptan, Kopenhag'ın çıkma şansının ilk zamanlarda görülmediği belirtilirken, dördüncü maçın ardından takımın nefes aldığı ve üst tura devam etme şansını yakaladığı değerlendirmesinde bulunuldu.

Teknik Direktör Stale Solbakken'in maçın ardından yaptığı açıklamada, "Şampiyonlar Ligi'nin sadece büyük takımların ligi olmadığı" vurgusunu yaptığı da hatırlatıldı.

Danimarka şampiyonunun, Galatasaray karşısında ilk yarıdaki mükemmel oyunu ile galip geldiği belirtilirken, maçın ardından Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini'nin, "Bu sonuçla artık Juventus'a karşı kazanmak zorundayız" sözlerine de yer verildi.

Etiketler: B GrubuGalatasarayKopenhagUEFA Şampiyonlar Ligi