Futbol

Mehmet Topal tarih yazmaya devam ediyor

28 Ekim 2020 Çarşamba 21:31 - Son Güncelleme 28 Ekim 2020 Çarşamba 21:41  |  Kaynak : DHA

Mehmet Topal, Avrupa'da "dalya" dedi. Medipol Başakşehir’in Paris Saint Germain ile oynadığı Şampiyonlar Ligi karşılaşmasında ilk 11’de sahaya çıkan deneyimli oyuncu, Avrupa kupalarında 100. maçına çıktı.

PSG maçı ile birlikte "dalya" diyen Mehmet Topal futbol tarihine adını altın harflerle yazdırmış oldu. Galatasaray, Valencia, Fenerbahçe ve Başakşehir formaları ile Avrupa kupalarında boy gösteren ve 100’ler kulübüne giren 34 yaşındaki tecrübeli isim daha önce de başarılması çok güç ilklere imza atmıştı.

Galatasaray, Fenerbahçe ve Medipol Başakşehir’de şampiyonluk kazanarak aynı ligde 3 farklı takımla şampiyon olan ilk Türk futbolcu olarak bu yıl tarihe adını yazdıran Mehmet Topal, Şampiyonlar Ligi’nde de bir rekor kırmıştı.

Daha önce Galatasaray ve İspanya La Liga ekiplerinden Valencia ile UEFA Şampiyonlar Ligi’nde boy gösteren 34 yaşındaki futbolcu, geçen hafta Medipol Başakşehir’in RB Leipzig ile oynadığı Şampiyonlar Ligi H Grubu ilk maçında da süre alarak 10 yıllık dilimler olan 2000, 2010 ve 2020’li yıllarda Şampiyonlar Ligi’nde maça çıkan ilk Türk futbolcu olmuştu.

Sıradaki Haber
Ronaldo Barcelona maçında forma giyemeyecek
Yükleniyor lütfen bekleyiniz