Futbol

Mourinho neden Galatasaray'ı istedi?

20 Aralık 2013 Cuma 17:46 - Son Güncelleme 21 Aralık 2013 Cumartesi 09:47

Chelsea Teknik Direktörü Mourinho, G.Saray ile eşleşmeleri ile ilgili konuştu.

Chelsea Teknik Direktörü Jose Mourinho, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'la eşleşmelerine ilişkin, sarı-kırmızılı ekibin kolay bir rakip olmasından dolayı değil, Didier Drogba'nın Stamford Bridge Stadı'na yeniden dönmesinin harika olacağı için Galatasaray'ı istediğini söyledi.

Mourinho, İngiltere Premier Lig'de 23 Aralık Pazartesi günü yapacakları Arsenal derbisi öncesinde takımın Güney Londra'daki antrenman tesislerinde basın toplantısı düzenledi.

Neden Galatasaray'ı istedi?

Portekizli teknik adam, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Chelsea'nin Galatasaray ile eşleşmesine ve Drogba'nın Stamford Bridge'e geri dönecek olmasına ilişkin bir soru üzerine, "Galatasaray iyi bir takım. Kuradan önce, Galatasaray'ın kolay bir takım olduğunu düşündüğüm için değil, Didier'in Stamford Bridge'e geri dönmesinin harika olacağını, herkes tarafından sevgi ve saygı ile karşılanacağını düşündüğüm için Galatasaray'ın çıkmasından mutlu olacağımı söylemiştim" diye konuştu.

"Mancini ya da Terim fark etmez"

Mourinho, "Fatih Terim'li bir Galatasaray'ı mı yoksa Mancini'li bir Galatasaray'ı mı tercih edersiniz ?" sorusuna ise "Her ikisi de çok iyi teknik direktör. Hangisinin Galatasaray'ın başında olduğu fark etmez" cevabını verdi.

Arsenal ile oynayacakları Londra derbisi için "büyük maç olacak" değerlendirmesini yapan deneyimli teknik adam, takımının zorlu karşılaşmaya hazır olduğunu ve mücadeleyi sabırsızlıkla beklediğini söyledi.

Chelsea'de forma giyen Ashley Cole'ün eski takımı Arsenal'ın yeni yıl partisine katılmasıyla ilgili soruya ise Mourinho, "Ben bir baba değilim, menajerim. Ben yokken neler yaptıklarını kontrol edemeyebilirim" ifadelerini kullandı. Mourinho, derbi maçta 33 yaşındaki futbolcuya ilk 11'de şans vermeyeceğini, ancak pazartesi gününe kadar fikrinin değişebileceğini belirtti.

Mourinho, Arsenal karşısında sağbekte Ivanovic, solbekte Azpilicueta, savunmanın ortasında ise John Terry ile Gary Cahill ve David Luiz'den birine forma vereceğini kaydetti.

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
"İngiliz takımlarını hiç sevmem"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz