Futbol

Olympiakos'a Van Persie çarptı!

19 Mart 2014 Çarşamba 23:01 - Son Güncelleme 20 Mart 2014 Perşembe 00:04

İlk maçı 2-0 kaybeden M.United, Van Persie'nin 3 golüyle çeyrek finale yükseldi.

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. turu rövanş maçında İngiliz devi Manchester United, deplasmanda 2-0 yenildiği Yunanistan'ın Olympiakos takımını hat-trick yapan Robin Van Persie ile dağıttı.

Van Persie attı, Manchester United turladı

Old Trafford Stadı'nda oynanan ve baştan sona tempolu geçen mücadeleye konuk ekip ilk maçta elde ettiği 2-0'lık skor avantajıyla başladı. 18. dakikada Rooney'nin yan direkten dönen topuyla gole çok yaklaşan "Kırmızı Şeytanlar", 25. dakikada Manolas'ın ceza alanında Robin van Persie'yi düşürmesiyle penaltı kazandı. Topun başına geçen Hollandalı yıldız, takımını 1-0 öne geçirdi.

İlk yarının son dakikasında Rooney'nin asistiyle topla buluşan van Persie, kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti ve Manchester United, soyunma odasına 2-0 önde gitti.

İkinci yarının başında ceza alanının hemen önünde kazanılan serbest vuruşta topun başına Rooney ve Robin van Persie geçti. Hollandalı yıldız şık bir vuruşla topu ağlara gönderirken, takımına da çeyrek finalin kapısını açtı.

Devler Ligi'nde "hat-trick" yapan 4. Hollandalı oldu

Mücadelede "hat-trick" yapan Robin van Persie, "Devler Ligi"nde bu başarıyı yakalayan dördüncü Hollandalı futbolcu oldu. Daha önce van Nistelrooy, Makaay ve van Basten Şampiyonlar Ligi'nde "hat-trick" yapmıştı. Manchester ekibi, tarihinde 13. kez çeyrek finale yükseldi.

İngiliz ekiplerinden Arsenal ve Manchester City 2. turda elenirken, Chelsea ve Manchester United, "Devler Ligi"nde yoluna devam etme başarısını gösterdi.

Sıradaki Haber
"Galatasaray o kadar kötüydü ki..."
Yükleniyor lütfen bekleyiniz