Futbol

"Önemli olan direncimizin düşmemesi"

31 Ekim 2016 Pazartesi 17:33 - Son Güncelleme 31 Ekim 2016 Pazartesi 15:08

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Napoli maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarın karşılaşacakları Napoli'yi ilk maçta yendiklerini ancak ikinci mücadelenin daha zor geçeceğini söyledi.

Güneş, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirilen basın toplantısında yaptığı açıklamada, grupta 3 maçın kaldığına dikkati çekerek, "Grupta başladığımız günden bugüne kadar ilk iki maçı rahat kazanmaya yakındık. Üçüncü maç zor geçmesine rağmen onu kazandık, rakiple ikinci maçımız daha zor olacak." dedi.

Napoli'yi değerlendiren Güneş, "İyi takımla oynayacağız. Hücum varyasyonlarında zengin bir takım. İçte ve dışta futbol anlayışı bakımdan çok olumlular. Skor ne olursa olsun aynı formatla oynamaya çalışan bir takım. Bu ekibe karşı ilk maçta olumlu işler yaptık ama eksiklerimiz de vardı. Umarım bunları azaltırız. Bizim de onların da iyi oyuncuları var. Önemli olan maçın taktiksel ve fiziksel olarak devam etmesi, direncimizin düşmemesi. Yarın oynayacağımız rakibin bizim için de Türk futbolu için de ders niteliğinde olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

Maçın zorluğunu bildiklerini ancak kendi içlerinde de bazı sıkıntılar yaşadıklarını vurgulayan tecrübeli teknik adam, şöyle devam etti:

"Bazı arkadaşların aramızdan ayrılması üzüntü verici. Aras, listede yoktu ama bir süre aramızda olmayacak. Caner ve Talisca da olmayacak. Ömer de listede yok. Necip'in durumuna göre beşinci oyuncuya da bakacağız. O olmazsa ve Veli'yi de saymazsak, kalecileri de çıkarırsak, 16 oyuncuyla sahaya çıkmış olacağız."

- Oğuzhan Özyakup ve Gökhan İnler'in durumu

Sakatlıkları nedeniyle bir süredir takımdan ayrı kalan Oğuzhan Özyakup ve Gökhan İnler'in durumuna değinen Şenol Güneş, "Gökhan, Oğuzhan ve Atiba dünkü idmana katıldılar. Gökhan ile Oğuzhan'ın sakatlığı uzun süreliydi. Atiba'nın da geçen haftadan olan rahatsızlığı dün itibarıyla daha iyi durumda. Bugün bakıp karar vereceğiz. Şartlar ne olursa olsun kendi gücümüzü ve değerlerimizi sahaya yansıtmak istiyoruz. Skoru bilmiyoruz ama oyunun bize ait değerlerini ortaya konulacağı bir maç olacağını düşünüyorum. Mutlaka 3 puanı hedefleyen bir futbol oynamak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Yaşadıkları sıkıntıları paylaşmadıklarını anlatan Güneş, "Gökhan ve Oğuzhan'ı hazır olmadan sahaya sürdüm. Hem verim olmadı hem geriye gitti. Oğuzhan, düzelmesine rağmen kısmen ağrıları var. Şu anda iyi durumda, sakatlık riski gözükmüyor. Atiba'nın fizik olarak sorunu yok sağlık olarak düzelirse bakacağız. Gökhan ve Oğuzhan yüzde yüz antrenman temposunda çalışmadı. Bizi oldukça etkiledi. Şu anda olumlu gözüküyorlar. Dar alanda becerileri var ama maçın atmosferinde ne yapacaklarını bilmiyoruz. Gökhan ilk maçta düşündüğümüz seviyenin altındaydı bugün daha iyi durumda." diye konuştu.

Ellerindeki tüm oyuncuları kullanmak istediklerini aktaran Şenol Güneş, "Oyuncuların son durumuna ve rakibe göre en iyi 11'i çıkarmak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Yarınki karşılaşmada farklı bir oyun anlayışının olup olmayacağı sorusuna Güneş, "Benfica ve Napoli maçlarında kontrollü oynamaya çalıştık. Yine onu yapmak durumundayız. Her maçta yapmak zorundayız. Cezayı rahatlıkla kesebilen takımlar. Napoli bunu daha iyi yapabiliyor. Zaafları geride beklenmeyen hatalar yapmaları. İlk maçta bunu kullandık. Savunma yaparak, sürekli geride kalarak değil, rakibi oynatmadan oynamaya çalışacağız. İlk maçtaki kontrolümüz mutlaka olacaktır." diye yanıt verdi.

- "İyi sonuçlar bizi garantiye götürmüyor"

Yarınki maça, kazanmak veya kaybetmek olarak bakmadığını vurgulayan Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kazanma veya kayıp olarak bakmadım. Öyle sonuçlar alıyoruz ki, aldığınız iyi sonuçlar bile sizi garantiye götürmüyor. Yarın kazansak da her şey bitmeyecek. Beraberlik alsak da her şey bitmeyecek. Kazanmamız halinde büyük avantaj olacaktır. Onun için kazanmalıyız. Kazanamazsak, kaybetmemek ve gruptan kopmamak büyük avantaj."

- "Ben güneşi seviyorum"

Güneş, "Süper Lig'de 3. yıldızı mı tercih edersiniz, yoksa Şampiyonlar Ligi'nde yarı final mi?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Ben güneşi seviyorum. Hepsi güneşten olduğu için... Hava karardığında yıldızları görürsünüz. Hepsi de lazımdır. Yıldıza da bakmayın. (Türkiye) Ligle ilgili konuşmak istemiyorum. Şampiyonlar Ligi'nde oynayan takım hala ligi düşünüyorsa o zaman küçük düşünüyor. Şampiyonluğu zaten istiyorum. Bu başka platformdur. Napoli'den de bir şeyler öğreneceğiz. Buraya gelmek için bir sene çalıştık. Zaten lige ağırlık veriyoruz. 'Şampiyonlar Ligi mi Süper Lig mi' lütfen. Aksini yapsak bile sadece Beşiktaşlılar değil, Fenerbahçeliler, Galatasaraylılar, Trabzonsporlular, Anadolu takımları 'ne yapıyorsunuz' diye sorması lazım."

Taraftarlardan beklentisi sorulan Güneş, "Taraftarlar, bizim düşündüğümüzden fazla destek gösteriyor. Sadece olumsuzluklar olmasın. Onlara zarar getirecek izlenim bırakmasınlar. Uluslararası alanda güzelliklerini sunsunlar. Desteklerinde sorun yok, devam etsinler. Bizden daha iyi yaşayıp ne yapacaklarını biliyorlar. Oynadığımız oyun seyirciyi coşturunca ve seyirci de bunu yansıttığında güzel şey ortaya çıkıyor." ifadelerini kullandı.

- Adriano: "Kazanırsak önümüz açılacak"

Beşiktaş'ın Brezilyalı sol beki Adriano Correia ise yarınki karşılaşmanın zor geçeceğini dile getirdi.

İki hafta gibi kısa sürede çok önemli ve kaliteli iki oyuncuyu sakatlık nedeniyle kaybettiklerini hatırlatan Adriano, şunları kaydetti:

"Bu durum da hocanın yarın şans vereceği oyunculara daha çok sorumluluk yüklüyor. Herkesin sahada yüzde yüzünü göstermesi gerekecek. Biz de (Caner ve Talisca) onlar için oynayacağız. Hem yarın hem sezonun kalan maçlarında onları daha motive etmek için mücadele edeceğiz. Onları aratmamaya çalışacağız. Galibiyetle ayrılabilirsek gruptaki durumumuz biraz daha şekillenecek, önümüz açılacak." diye konuştu.

Sol kanatta beraber oynadığı Caner Erkin'in yokluğunun kendisini nasıl etkileyeceği yönündeki soruyu yanıtlayan Adriano, "Takım için çok büyük bir sakatlık. Tam birbirimizi anlamaya başladığımız sırada böyle sakatlık oldu. Hem ofansif hem defansif anlamda iyiydik. Ligin geri kalanında Tosic olsun ben olayım Caner'in yokluğunu aratmamak için var gücümüzle çalışacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Sıradaki Haber
Manchester City, ilk galibiyet peşinde
Yükleniyor lütfen bekleyiniz