Futbol

''Piramidin tepesindeki tek Türküm''

30 Mayıs 2014 Cuma 09:11 - Son Güncelleme 30 Mayıs 2014 Cuma 09:18

Mevlüt Erdinç, Milli Takım'ın Amerika kampında konuştu.

Türkiye onu konuşuyor; F.Bahçe çok istedi, G.Saray'ın anlaştığı iddia ediliyor. Bu nedenle Milli Takım'da bütün gözler Mevlüt Erdinç'in üstünde.

Bugün büyükleri peşinden koşturan Mevlüt ağlaya ağlaya futbolcu olduğunu anlatıyor: "Fransa'da altyapı için Piramit Sistemi var. Yetenekli gençler belirleniyor. Bölge bölge toplanıp futbol okullarında yatılı eğitime alınıyor. 12 yaşındaydım. Yatılı olarak Shechoue futbol okuluna gittiğimde ilk önceleri zorlandım. 6 ay çok gözyaşı döktüm."

SAVAŞÇIYIM ÇÜNKÜ...

Avrupa'nın belki de dünyanın en iyi altyapı sistemi Fransa'da. Piramidin tepesine çıkmak kolay değil. 40-50, bazen daha fazla seçilmiş futbolcudan 1-2 kişi 6-7 yıl içinde piramidin tepesine çıkabiliyor. Benimle birlikte çıkan sadece Geremi Meres vardı. Ancak Piramit Sistemi'nden çıkan ilk Türk bendim. Fransa Ligi'nde golcü olmak kolay değil. Fransızlar benim için "Savaşçı. Asla pes etmiyor. Kaybetmekten hoşlanmıyor, sonuna kadar savaşıyor" yorumunu yapıyor.

Türklerden aldığım bir özelliğim savaşçılığım. Sonuçta Türküm ve oraya çıktığımda bu karakterim sahaya yansıyor. Fransa Ligi çok taktiksel ve sert oynanıyor. Dünyanın en iyi defans oyuncuları Fransa'da. Defansif olarak oyuncular çok akıllı. Hata yapmıyorlar. Ve sert oynuyorlar. Fransa'da gol atmak diğer liglere göre zor. Goller az olduğu için de ligin albenisi yok gibi görünüyor.

TERİM TAKTİK USTASI

Fatih Terim'in en önemli özelliği taktik ustası olması. Bu takımdaki her futbolcunun saygısını kazanmış. Çünkü herkesin hayatında sevinçleri paylaştığı kişi. Eski futbolcu da olduğu için aynı ruh dilini konuşuyoruz. Fransız futbolcular teknik değildir. Taktik bilgisi çok yüksektir. Türk futbolcular teknik ama taktik bilgisinde eksikleri var. Fatih Terim burayı çözüyor. Tekniğe oyun taktiği getiriyor. Bazen 2 forvet oynarken, 3'e dönebiliyoruz. Oyun içinde değişikliklere gidebiliyor. Adeta taktik ustası. Bu da sahaya yansıyor.

ARDA DÜNYA MARKASI

Arda'yı 7-8 yıldır tanıyorum. İdmana gidince Fransa'da takım arkadaşlarım Atletico'nun 10 numarası çok iyi" diyorlar. Ben de gurur duyuyorum. Buralara gelmek için çok çalıştı. Dünyaca ünlü oldu. Çalışarak ve hakederek geldi. Sahada iyi mücadele ediyor. Çok iyi karakteri de var, insanlığı da iyi. Kişiliği de futbolu gibi kaliteli. La Liga'nın son şampiyonu Atletico Madrid. La Liga'nın 10 numarası Arda.. Sonuçta büyük bir başarı var. Bir dünya markası olarak Arda'nın yıldızlarla kıyaslanması çok normal.

KÖYDE EV YAPTIM

- Biz Yozgat'lıyız. Babam için Yozgat'ta bir ev yaptırdım. Bir ayağımız memlekette olsun diye. Kafa dinlemek için köye gitmek en güzel tatil.

- "Fransız mutfağı da muhteşem ama Türk yemeklerini özellikle annemin yaptıklarını hiçbir şeye değişmem."

- 2002 Dünya Kupası maçlarını izlemek için okuldan kaçardım. Güney- Kore ile 3.'lük maçını unutamam.

HEDEFİM DEVLER LİGİ

Transferi konuşması menajeri tarafından yasak olan, Milli Takım yetkililerinin de bu konuda konuşmamasını istediği Mevlüt hedeflerini anlatırken, gideceği takım hakkında da ipucu verir gibiydi: "Şu an 27 yaşındayım. Büyük hedeflerim ve planlarım var. Birincisi; Şampiyonlar Ligi'nde oynamak ve başarılı olmak. İkincisi 2016 Avrupa Şampiyonası'nda Milli Takım forması giymek. Fransa'da olması 2016'yı benim için daha anlamlı kılacak. Lyon'da, Paris'te, St. Ettienne'de maçlar oynanacak. O zaman 29 yaşında olacağım ve bu fırsatı değerlendirmek istiyorum."

HAYALİMDEKİ TAKIMDAYIM

Mevlüt; "Fransa'da yetiştim ama tercih yaparken hiç zorlanmadım. Hayalim hep Türk Milli Takımı'nda oynamaktı" dedi.

SABAH

Sıradaki Haber
Diego Ribas'a büyük onur
Yükleniyor lütfen bekleyiniz