Futbol

Rakip yine Mourinho!

16 Aralık 2013 Pazartesi 13:27 - Son Güncelleme 16 Aralık 2013 Pazartesi 13:52

Galatasaray'ın rakibi Chelsea, Portekizli çalıştırıcı ile çıkış yakaladı.

Galatasaray'ın devler ligindeki rakibi Chelsea'de, sezon başında Rafael Benitez'in ayrılmasından sonra Jose Mourinho takımın başına getirildi. Portekizli teknik adam ile iyi bir çıkış yakalayan İngiliz ekibi, hem ligde hem de Şampiyonlar Ligi’nde başarılı sonuçlar alıyor.

Şampiyonlar Ligi’nde E grubunda yer alan Chelsea, 12 puan topladı ve grubundan lider çıktı. İngiliz ekibi, evindeki ilk maçta da deplasmanda da Basel'e yenilerek şaşırtmıştı. Chelsea, Schalke'yi ve Steau Bükreş'i ise yenmişti.

Rakibi tanıyalım

Galatasaray gibi 108 yıllık geçmişi bulunan Londra ekibinin ikisi Jose Mourinho yönetiminde 4 lig şampiyonluğu bulunuyor. 7 defa FA Cup'ı kazanan Chelsea, Di Matteo yönetiminde 2011-2012 sezonunda da Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu elde etmişti. Chelsea, ertesi sezon da Benitez önderliğinde Avrupa Ligi'ni kazanmıştı.

Chelsea’de Lampard, Hazard, Dembe Ba, Torres, Samuel Eto gibi yıldızlar dikkat çekiyor.

Premier League'de 35 puanlı lider Arsenal'in iki puan gerisinde Liverpool'un hemen ardından üçüncü sırada bulunan Chelsea, 16 maçta 10 galibiyet, 3 yenilgi ve 3 beraberlik aldı.

Drogba için anlamı farklı

Galatasaray’ın yıldız futbolcusu Didier Drogba, Chelsea'nin efsaneleri arasında gösteriliyor. En son 2011-2012 sezonunda oynadığı Chelsea’de bir çok başarıya imza atan futbolcu yaklaşık iki yıl sonra tekrar Stamford Bridge'e bu kez sarı kırmızılı formayla çıkacak.

3. randevu

Galatasaray ile Chelsea, Avrupa kupalarında ikinci kez eşleşiyor.

Chelsea ile 1999-2000 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde karşılaşan temsilcimiz, Londra'daki ilk maçı 1-0, İstanbul'daki karşılaşmayı da 5-0 kaybetmişti. 

İLGİLİ HABERLER

Sıradaki Haber
İşte Galatasaray'ın rakibi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz