Futbol

Ronaldo coştu, Real farka koştu

15 Eylül 2015 Salı 23:39 - Son Güncelleme 16 Eylül 2015 Çarşamba 00:33

Real Madrid, Devler Ligi maçında sahasında Shakhtar Donetsk'i rahat geçti.

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu mücadelesinde İspanyol ekibi Real Madrid, sahasında Ukrayna'dan Shakhtar Donetsk'i 4-0 mağlup etti. Maça hat-trick yapan Real'in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo damgasını vurdu.

Ukrayna takımı karşısında maça hızlı başlayan Real Madrid, 15. dakikada Fransız futbolcusu Karim Benzema ile ilk tehlikeli atağı golle sonuçlandıramadı. Cristiano Ronaldo'nun güzel pasında topla buluşan Benzema, kaleci Pyatov'u geçmesine rağmen boş kale önünde çok kötü vurarak topu üst kale direğinin yukarısından auta gönderdi.

Maçın 30. dakikasında Isco'nun ortasında, kaleci Pyatov'un hatasını iyi değerlendiren Benzema bu kez topu boş kaleye göndererek Real Madrid'i 1-0 öne geçirdi ve ilk yarı bu skorla tamamlandı.

Real Madrid, ikinci yarıya aynı baskılı başladı. 55. dakikada tartışmalı bir pozisyonda hakemin verdiği penaltı sonrasında topun başına geçen Cristiano Ronaldo'nun golüyle Real Madrid skoru 2-0 yaptı.

Bu dakikadan itibaren oyunun kontrolünü tamamen elinde tutan İspanyol takımı, 63. dakikada yine Cristiano Ronaldo'nun penaltıdan attığı golle farkı 3'e çıkardı.

İkinci 45 dakikada sahada öne çıkan isim olan Portekizli futbolcu, 80. dakikada Marcelo'nun sert şutunda kaleci Pyatov'un uzaklaştırmaya çalıştığı topu kafa vuruşuyla ağlara göndererek, kendisinin 3. takımının 4. golünü attı.

Kalan sürede önemli pozisyon olmadı ve Real Madrid sahadan 4-0 galip ayrılan taraf oldu.

Real'de 3 şok sakatlık

Real Madrid, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne farklı galibiyetle ve 3 puanla başlasa da önemli futbolcularından Gareth Bale, Raphael Varane ve Sergio Ramos sakatlandı.

Sol dizinden sakatlık geçiren Bale, 31. dakikada yerini Kovacic'e bıraktı. İlk yarı girdiği ikili mücadelede sol ayak bileğine tekme alan Varane de devre arasından sonra sahaya dönemedi ve teknik direktör Rafa Benitez bu oyuncunun yerine Pepe'yi oyuna aldı. Sergio Ramos ise omuzundan sakatlanarak 58. dakikada yerini Nacho'ya bıraktı.

Bu arada Shakhtar Donetsk'te Stepanenko 50. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

A Grubu sonuçlar ve puan durumu:

Paris Saint-Germain-Malmö: 2-0

Real Madrid-Shakhtar Donetsk: 4-0

  Takımlar O G B M A Y AV P
1 Real Madrid 1 1 0 0 4 0 4 3
2 Paris Saint-Germain 1 1 0 0 2 0 2 3
3 Malmö 1 0 0 1 0 2 -2 0
4 Shakhtar Donetsk 1 0 0 1 0 4 -4 0
Sıradaki Haber
G.Saray-A. Madrid maçından notlar
Yükleniyor lütfen bekleyiniz