Futbol

Simeone'den "Baskı yok" açıklaması

23 Mayıs 2014 Cuma 22:20 - Son Güncelleme 23 Mayıs 2014 Cuma 23:07

"Üzerimde baskı yok, ben taraftara vereceğim neşenin sorumluluğunu yaşıyorum."

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Real Madrid ile karşılaşacak Atletico Madrid'in Teknik Direktörü Diego Simeone, üzerinde herkesin düşündüğü gibi bir baskı olmadığını belirterek, "Ben, taraftara vereceğim neşenin sorumluluğunu yaşıyorum" dedi.

Simeone, maçın oynanacağı Luz Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında, Real Madrid'in, sezon başındaki ya da geçen sezon sonu Bernabeu'da yendikleri takım olmadığını, rakibin çok daha çalışkan ve baskı kuran bir futbol oynadığını dile getirdi. Simeone, "Çok zorlu bir maç olacak. Bu takım, 2,5 yıldır büyük bir heyecanla çalışan teknik heyeti güçlendirdi. Onlara teşekkürlerimi ifade edecek kelime yok. Sportif güçleri dışında insani yanları da çok kuvvetli. Üzerimde, herkesin düşündüğü bir baskı yok, ben taraftara vereceğim neşenin sorumluluğunu yaşıyorum" diye konuştu.

Diego ve Arda'nın durumu

Teknik direktör Simeone, sakatlıkları bulunan Arda ve Diego'nun durumuna değinerek, "Diego ve Arda'nın durumuna akşam karar vereceğiz ama oynamazlarsa yerini dolduracak futbolcular hazır" ifadesini kullandı.

"Arda ve Costa sadece birer isim ama biz bütün ve rekabetçi bir takımız" diyen Simeone, şunları söyledi:

"Bu iki futbolcu önemli. Atletico Madrid'de diğer futbolcular da hazır. Lig şampiyonluğundan sonra neşeli bir hafta geçirdik. Yarınki maça konsantre olduk. Bu zamana kadar bize gösterilen güvenin karşılığını vermek için yarın sahaya çıkıp, her zamanki futbolumuzu oynayacağız."

"Kulüp tarihinin en önemli maçı olduğunu düşünüyorum" 

Atletico Madrid takım kaptanı Gabi ise kulüp tarihinin en önemli maçına çıkacaklarını vurguladı.

Buraya kadar gelişlerinde büyük bir çaba ve taraftar desteği bulunduğuna değinen Gabi, "Bunların sorumlululuğunu hissediyoruz ve layık olduğu şekilde sahada bu formayı savunacağız. Hepimiz kazanmak için buradayız ve Simeone bize kazanmayı öğretti, o yüzden benim için en iyisi. Kulüp tarihinin en önemli maçı olduğunu düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Atletico Madrid'in Portekizli futbolcusu Tiago da şunları kaydetti:

"Benim için özel bir maç. Çocukluk düşüm ve büyük bir gurur duyuyorum. Özellikle finalde bir derbi maçının oynanacak olması tam bir düş. Bizim gücümüz bugüne kadar gösterdiğimiz performansımız. Rakip çok güçlü, ama bundan öncekiler de güçlüydü. Atletico Madrid çok özel bir kulüp ve içerisinde inanılmaz bir tutku var."

Basın toplantısı sonrasında yapılan antrenmanda, Arda ve Diego Costa takımla çalıştı.

Bu arada, Atletico Madridli futbolcuların, sahada giyecekleri formada, geçen Şubat ayında vefat eden teknik direktör Luis Aragones'in isminin de yazacağı duyuruldu.

Sıradaki Haber
Dev maçı kaç ülkede canlı yayınlanacak?
Yükleniyor lütfen bekleyiniz