Futbol

"Sonuç adil"

27 Şubat 2014 Perşembe 01:20 - Son Güncelleme 27 Şubat 2014 Perşembe 01:25

Chelsea'nin hocası Mourinho: "İlk yarıda daha iyiydik, ikinci yarı dengeliydi."

Chelsea Teknik Direktörü Jose Mourinho, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. tur ilk maçında Galatasaray ile 1-1 berabere kaldıkları karşılaşmanın sonucunun adil olduğunu söyledi.

Portekizli teknik adam, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, maçın ilk yarısında bazı fırsatlar kaçırdıklarını dile getirerek, "İkinci yarıda çok daha adil bir oyun vardı ortada. İlk yarıda sahanın iyi takımıydık. Daha etkin olmamız gereken 3-4 pozisyonumuz vardı. İkinci yarıda daha fazla baskı aldık. Savunmada iyi oynadılar. Yorgun olduğu için Torres'i oyundan aldım. Defansif oynadık ki ben bunu sevmiyorum. Sonuca baktığımızda adil bir sonuç olduğuna inanıyorum" diye konuştu.

Jose Mourinho, geçen sezon Real Madrid'in başındayken karşılaştıkları Galatasaray'ın iyi bir takım olduğunu belirterek, "Geçen sene de iyiydiler, bu sene de iyiler. Aslında aynı oyunculardan oluşuyor takım. Üzerine bazı yeni oyuncular eklendi. Temelde baktığımızda Fatih Terim'in oluşturduğu bir formasyon var. Geçen senenin şampiyonular ve Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükseldiler. O yüzden Fatih Terim'in çok iyi bir iş çıkardığını düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini'nin karşılaşmadan önce tur şanslarını yüzde 20, sonra ise yüzde 40 görmesiyle ilgili soru üzerine Portekizli teknik adam, "Benim matematiğim pek iyi değil. Futbol bir matematik değil. Ben Chelsea'yi yönetiyorum, bir matematik enstitüsünü değil" değerlendirmesinde bulundu.

Mourinho, karşılaşmada şansız olduklarını dile getirerek, "Birinci yarıda daha fazla gol bulmamız gerekiyordu. Bu yüzden şansızdık. İkinci yarıda da korneri gole çevirmemiz gerekiyordu" dedi.

- "Semih Kaya'nın hareketi inanılmaz"

Mourinho, saha kenarında ısınırken konuştuğu Semih Kaya'yı Beşiktaş maçında sergilediği centilmence davranış nedeniyle tebrik ettiğini anlatarak, "Semih Kaya'yı Beşiktaş maçında sergilediği fair play hareketi nedeniyle tebrik ettim. Çünkü normal bir hareket değil, bu kadar önemli bir derbide. Semih, bu hareketi yaptıktan sonra Beşiktaş ya kornerden gol atmış olsaydı. Bir oyuncunun bu kadar cesur ve dürüst bir hareket sergilemesi, gerçekten inanılmaz" değerlendirmesinde bulundu.

- "Drogba dünyanın en iyi hücumcularından biri"

Mourinho, İngiliz basınında, Drogba'nın bir zaman sonra Chelsea'ya gelip teknik direktörlük yapacağına dair söylentilerin olduğunu belirterek, "O bir koç değil, o dünyanın en iyi hücumcularından biri. İkinci maç için İngiltere'ye geldiğinde Chelsea'nın bir efsanesi olarak hak ettiği saygı ve sevgiyi orada görecektir. Ama kazanmak isteyecektir. O yüzden maalesef 90 dakika boyuncu bizim arkadaşımız olamayacak" diye konuştu. 

Sıradaki Haber
"Tur şansımız yüzde 40"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz