Futbol

Terim'den gözdağı: Herkese kafa tutabiliriz

16 Eylül 2013 Pazartesi 17:40 - Son Güncelleme 16 Eylül 2013 Pazartesi 17:53

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, "Kazanmak istiyoruz. Herkese kafa tutabiliriz. Kimse buraya rahat gelemez, her rakibe saygı duyuyoruz ve bize de saygı duyulmasını istiyoruz" dedi.

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu ilk maçında Real Madrid'i misafir edecek Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim basın toplantısı düzenledi.

Tecrübeli teknik adam, çift haneli puanlara ulaşmaları halinde gruptan çıkma ihtimallerinin yüksek olduğunu ifade ederek, "Grup maçları başlamadan önce şu kadar puan toplarsak derseniz yanılabilirsiniz. Real Madrid'in favori olduğu bir grupta oynuyoruz. Burada rakam söylemekten ziyade her maçı bulunduğumuz konumdan yüksek oynamak zorundayız. Böyle mücadelenin ne getireceğini biliyoruz. Geçen yıl son üç maça 1 puana girmiştik, grubu 10 puanla bitirdik. Ümit ederem çift haneli rakamlara ulaşırız. O zaman gitme ihtimaliz yüksek olur" diye konuştu.

YENİ HOCAYLA REAL'DE NE DEĞİŞTİ?

Bir gazetecinin, "Rakibinizle geçen yıl karşılaştınız. Şu anda hocaları değişti. Arada ne gibi farklar var ?" sorusuna ise Terim, "Geçen sene oynadığımız iki maç grup eleme maçı değildi. O bir eleme maçıydı. Hatırlayın ikinci maçta elenmemize rağmen bitirişi iyi yapmıştık. Dolayısıyla burada kaybetsek bile grupta oynayacağmız 5 tane daha maç va. Bu maçtan alınacak galibiyet ve beraberlik ileriye kazanç tesis edecektir. Kayıpta ise bu gruptan çıkamadım diyemezseniz şansınız devam edecek aradaki en büyük fark bu. Takımın başında geçen yıl benim yakın dostum Mourinho vardı. Onunla çok yakın olduğumu biliyorsunuz. Şu anda Ancelotti var. Her antrenörü ayrı telakki etmek lazım" cevabını verdi.

Terim, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Rakibinize baktığınzı zaman çok büyük miktarda harcanılarak yapılan transerler var. Dünyanın en iyi oyuncuları arasında gösterilen Ronaldo onlarda oynuyor. Yine takımın oyunculara yıldız oyuncular. Ama bizde diyoruzki Ali Sami Yen Arena'da başarı istiyoruz. Herşeye rağmen herkese kafa tutabiliriz. Muhakkak rakamlar önemlidir, önemli olmadığı zamanlarda oluyor. Bizde yürekte var, istemekte var. Uzun yıllar bunu gösterdiğimiz inancındayız. Galatasaray takımı taraftarı ile aynı frekansta buluştuğu zaman neler yapabileceğini gösteriyor.

Biz her rakibe saygı duyuyoruz ama kimse buraya rahat gelemez. Geçen yıl Real Madrid'e nasıl elendiğimizi herkes biliyor. Madrid'de verilemeyen iki penaltı haksız yere Burak'ın kırmızı kart görmesi, burada atılan birinci golün ofsayt olması. Böyle bakıldığı zaman Real Madrid'in bizi yenmesi kadar doğal bir şey yoktur. Kimse burada kolay teslim olacak Galatasaray beklemesin. Biz yenilsek de kafa tutacağız. Umarım yarın güzel bir başlangıç yaparız."

Fatih Terim, takımın yeni tranfserlerinden Bruma'nın 90 dakika oynayabilecek fizik kapasitesinin yetersiz olduğunu da açıkladı. 

Sıradaki Haber
Drogba:"Gruptan çıkmak istiyoruz"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz