Futbol

TFF: Irkçılık asla kabul edilemez

09 Aralık 2020 Çarşamba 00:15 - Son Güncelleme 09 Aralık 2020 Çarşamba 00:23  |  Kaynak : TRT SPOR

Türkiye Futbol Federasyonu, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynanan PSG-Başakşehir maçında dördüncü hakemin ırkçı saldırısının ardından, "Irkçılık asla kabul edilemez. Şiddetle kınıyoruz. Konunun takipçisiyiz." mesajını paylaştı.

TFF resmi sitesinden yapılan açıklama:

"UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki temsilcimiz Medipol Başakşehir’in, PSG ile deplasmanda oynadığı mücadelenin 4. hakemi tarafından Medipol Başakşehir Yardımcı Antrenörü Pierre Webo’ya olan ırkçılık söylemi, insanlık adına asla kabul edilemez bir suç ve utançtır.

Olayın yaşandığı andan itibaren TFF Başkanı Sayın Nihat Özdemir ile TFF 1. Başkanvekili ve UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Servet Yardımcı, ayrıca TFF yetkilileri, Medipol Başakşehir Kulübü Başkanı Sayın Göksel Gümüşdağ ve UEFA yetkilileri ile temasa geçmiştir. 

Türkiye Futbol Federasyonu, bu gece yaşanan olayın takipçisi olacak, gerekli tüm soruşturmaların yapılmasında temsilcimiz Medipol Başakşehir’in yanında olacaktır.

Üyesi olduğumuz UEFA’nın, yıllardır sürdürdüğü ırkçılıkla mücadelesini göz önüne alarak, yaşananları titizlikle inceleyeceğine ve gerekli cezayı vereceğine inanıyoruz."

TFF'nin paylaşımı:

Sıradaki Haber
Bakan Kasapoğlu: Irkçılık insanlık suçudur
Yükleniyor lütfen bekleyiniz