Futbol

"Tüm hazırlıklarımızı yaptık"

15 Ağustos 2022 Pazartesi 22:35 - Son Güncelleme 15 Ağustos 2022 Pazartesi 22:40  |  Kaynak : AA

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı ve golcü oyuncu Andreas Cornelius basın toplantısı düzenledi. Abdullah Avcı, "Şampiyonlar Ligi için tüm hazırlıklarımızı yaptık" dedi.

Kopenhag takımıyla ilgili olarak Abdullah Avcı, "Önemli bir kültüre, Şampiyonlar Ligi kültürüne sahip bir takım olan Kopenhag ile oynayacağız. 22 senedir aralıksız olarak Avrupa kupalarında olan bir ekip. Danimarka Ligi'nde 14 şampiyonluğu 8 kupası var. Uzun süre 4-4-2 düzeninde bundan önceki hocalarıyla oynamışlardı. Son 1.5 senedir 4-3-3 formasyonuna geçtiler. Topa sahip olmayı daha öne çıkardılar. Genç, 24 yaş ortalaması bir takım. Koşu mesafesi yüksek. Duran toplarda etkililer ve etkili kullanıyorlar. Seyirci atmosferi etkili. Güçlü ve güçsüz yönlerinin analizini yaptık. Bunun üzerine çalıştık. Uzun süre sonra Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi gruplarında olmasını hem Trabzonspor hem de ülkemiz için istiyoruz. Onun için bütün hazırlıklarımızı bunun için yaptık" dedi.

"İlkleri yapmak istiyoruz"

Trabzon'da sürekli üstüne koyarak gittiklerini kaydeden Avcı, "Trabzonspor'da ortalama 21 ayı bitirdim. Sürecimiz devamlı üstüne koyarak gidiyor. Oyunda çok tekrarlarımız var. Bu sene lige başlarken de geçen senenin şampiyonu ve Süper Kupa'yı alarak, son üç resmi maçta gol yemeyen özgüveni olan bir takımız. Her şeyiyle iyi durumdayız, ilkleri yapmak istiyoruz. Avrupa'da oynayacağın her maçın zorlukları fazladır. Biz fiziksel ve zihinsel olarak buna hazırız. Uzun zaman sonra Şampiyonlar Ligi müziğini Trabzon'da dinletmek istiyoruz. Şu anda her şey itibariyle iyi durumdayız" sözleriyle iddiasını ortaya koydu.

Trabzonspor'un daha önce Kopenhag ile oynadığı maçların hatırlatılması üzerine ise Avcı, "Aslında maçlar kafa kafaya gitmiş. Umarım bu geçen süreç geçmişte kalmış. Ama her zaman ilkler vardır. Bunu gerçekleştirmek istiyoruz. Umarım Şampiyonlar Ligi'ne katılırız. Taktikleri Cornelius'tan aldım zaten " diye konuştu.

Kariyerine Kopenhag'ta başlayan Trabzonspor'un golcü ismi Andreas Cornelius ise "Kopenhag'a karşı oynamak çok özel. Soyunma odalarını karıştırdım, değişik oldu benim adıma. Ancak burada yeniden olmak çok güzel bir duygu" dedi.

Danimarka Ligi'nde geride kalan 5 maçta 3 yenilgi ve 2 beraberlik alan Kopenhag'ın lige çok kötü başlangıç yaptığını kaydeden Cornelius, "Bu iki maçı kazanmak istiyoruz ve bekliyoruz. Zor olacak ama alabiliriz. Burada 12 yaşımdan 24 yaşına kadar oynadım. Bir çok kupa kazandım, Çok şeyler yaşadım, seyirciler beni iyi karşılayacak diye düşünüyorum" açıklamasını yaptı.

"Gol attığında nasıl tepki vereceksiniz?" sorusuna ise Danimarkalı oyuncu, "Kopenhag'da unutulmayacak anılarım var. Taraftarlar beni iyi karşılayacaktır. Gol atarsam sevinirim ama taraftarları üzmem, formamı çıkartmam, onların kalplerini kırmam" yanıtını verdi.

Sıradaki Haber
Trabzonspor, Danimarka'ya gitti
Yükleniyor lütfen bekleyiniz