Futbol

Xavi ve Koke'den Devler Ligi değerlendirmesi

30 Mart 2014 Pazar 16:16 - Son Güncelleme 30 Mart 2014 Pazar 16:30

Xavi: "Turu küçük ayrıntılar belirleyecek." Koke: "Unutulmayacak bir maç olsun."

Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde karşı karşıya gelen iki İspanyol takımı Barcelona ve Atletico Madrid'in yıldız futbolcularından Xavi Hernandez ve Koke, ortak değerlendirme yaptı.

İki kulübün resmi internet sitesinden yayınlanan açıklamalarda, her iki futbolcunun da çeyrek final maçları için heyecanlı olduğu görüldü.

"Şampiyonlar Ligi'nde İspanyol bir takıma karşı oynamak hoşuma gitmiyor. Avrupa'nın herhangi bir takımını tercih ederim" diyen Barcelona'nın yıldızı Xavi, Atletico Madrid'in kendilerini çok iyi tanıdığını vurguladı.

Tecrübeli futbolcu, rakiplerinin defansta çok iyi olduğunu ve kontra atağa da iyi çıktığını belirterek, "Rakibe rahatsızlık veren bir takım. Koke, Costa, Arda gibi önemli futbolcuları var. Turu geçeni küçük ayrıntılar belirleyecek" görüşünü savundu.

Atletico Madrid'in bu sezonki performansını "inanç ve baskılı oyun" olarak gösteren Xavi, "Simeone, futbolcularına olağanüstü bir kazanma duygusu aşıladı ve buna inanıyorlar. Yaptıklarına inançları tam" dedi.

Barcelona'nın kaptanı, fiziksel olarak iyi durumda olduklarını ve El Clasico'dan sonra morallerinin de yerine geldiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Atletico Madrid'in çok iyi bir dönemde olduğunu biliyoruz. Bizim için bu maçın zorluğu rövanşın Calderon'da oynanacak olması. Ama ben turun yarı yarıya ortada olduğunu düşünüyorum. Birbirine çok eşit iki takım var. Atletico Madrid'in oyun stilinden dolayı çok az gol fırsatı olacağını düşünüyorum. Bizim oyun kurduğumuz sahadaki alanı çok iyi kapatıyorlar. Fizik yönü çok ağır basan, stratejisinin çok iyi yapılması gereken bir maç olacak. Bizim açımızdan en önemli noktalardan birisi, gol yemememiz olacak."

- Koke: "Çok heyecanlıyız"

Atletico Madridli futbolcu Koke ise maçtan dolayı çok heyecanlı olduklarını dile getirdi.

İspanyol ekibinin orta sahadaki genç yıldızı, Şampiyonlar Ligi'nde her zaman çeyrek final oynanmadığını vurgulayarak, "Çok zor bir rakibe karşı turu geçebilmek için iki büyük maç oynamaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

Koke, çeyrek finalde zor bir rakibin olacağını bildiklerini kaydederek, "Barcelona bunlardan biri. Rakibimize karşı bu sezon 3 büyük maç oynadık ve şimdi turu geçmemiz için 2 büyük maç daha bizi bekliyor. Oyun felsefesi, topa sahip olması ve sürekli sahada boşluk araması Barcelona'yı çok zorlu bir rakip yapıyor" değerlendirmesini yaptı.

Her şeye rağmen çeyrek final maçlarının futbol açısından keyfinin çıkarılması gerektiğini vurgulayan İspanyol oyuncu, "Unutulmayacak bir çeyrek final olmasını istiyoruz. Topa çok fazla sahip olmamaları ve bizim iyi bir şekilde kontra atağa çıkmamızı sağlamaya çalışacağız. Barcelona'da bir gol atmak bizim için çok önemli olacaktır" ifadelerini kullandı.

Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona ile Atletico Madrid arasındaki çeyrek finalin ilk maçı, 1 Nisan Salı günü oynanacak.

Sıradaki Haber
Devler Ligi'ndeki tehlike!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz