Futbol

Schalke'nin genç yıldızı Türkiye'yi seçti

07 Ekim 2013 Pazartesi 16:09 - Son Güncelleme 07 Ekim 2013 Pazartesi 16:10

Kaan Ayhan, "Kalbimdeki Türkiye sevgisi ağır bastı" dedi.

Bundesliga takımlarından Schalke 04'ün genç stoperi Kaan Ayhan, milli takım tercihini Türkiye'den yana kullandı.

18 yaşındaki Kaan, daha önce U17 Alman Milli Takımı formasıyla 2011'de Sırbistan'da gerçekleşen Avrupa şampiyonası ve aynı yıl Meksika'da gerçekleşen Dünya Şampiyonası'nda yer almıştı.

Geçen hafta Schalke'nin Augsburg ile oynadığı karşılaşmada ilk kez Bundeliga forması giyen genç yetenek, milli takım konusunda ise ay - yıldızlı formanın ağır bastığını söyledi.

"Türkiye sevgisi ağır bastı"

Kaan, kararı sonrası yaptığı açıklamada, "Aslında Almanya için oynamak istedim, ama kalbimdeki Türkiye sevgisi ağır bastı, kararımı bu yönde verdim." dedi.

Türkiye U21 Ümit Milli Takımı'ndan davet alan geç oyuncu, 11 Ekim'de Yunanistan ve 15 Ekim'de Polonya karşılaşmalarında kadrodaki yerini alacak.

Hatırlanacağı üzere Almanya'da yetişen ve futbol otoritelerince beğenilen bir başka Türk yeteneği Hakan Çalhanoğlu da kısa süre önce milli takım tercihini ay - yıldız'dan yana kullanmıştı. Bundesliga'nın köklü takımlarından Hamburger SV'da ilk 11'de forma giyen 19 yaşındaki oyuncu, Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim'in de dikkatinden kaçmayarak milli takımda kadroya girmeyi başarmıştı.

Sıradaki Haber
K.Erciyesspor tek idman yaptı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz