Futbol

Sevinenler üzüldü, üzülenler sevindi!

15 Ekim 2014 Çarşamba 12:08 - Son Güncelleme 15 Ekim 2014 Çarşamba 12:32

Dünya Kupasında gülenler, Avrupa elemelerine kötü başladı. Kupada üzülenler ise?

2014 FIFA Dünya Kupası'nın şampiyonu Almanya, 3'üncüsü Hollanda ve son 16 takım arasına girmeyi başaran İsviçre ile Yunanistan, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) Elemeleri'nin ilk 3 maçında puan kayıpları yaşadı.

Başta şampiyon Almanya olmak üzere 2014 FIFA Dünya Kupası'nda en azından gruplarından çıkmayı başaran takımların, EURO 2016 Elemeleri'ne kötü başlangıç yapması dikkati çekti.

Dünya Kupası'nın yarı finalinde e vsahibi Brezilya'yı 7-1 gibi tarihi bir skorla mağlup eden ve turnuvada oynadığı 7 maçtan 6'sını kazanıp birinden de beraberlikle ayrılan "Panzerler", elemelerdeki 3 maçında rakiplerine 5 puan bıraktı. Dünya Kupası'nda çıktığı 7 maçta 4 gol yiyen Almanya, kalesinde 4 gol gördü.

Polonya, İrlanda, İskoçya, Gürcistan ve Cebelitarık'ın bulunduğu D Grubu'nda mücadele eden Almanya, İskoçya'yı 2-1 mağlup etmesinin ardından Polonya'ya 2-0 yenildi ve ağırladığı İrlanda ile de 1-1 berabere kaldı. Joachim Löw'ün çalıştırdığı takım böylece 3. haftanın sonunda 7'şer puanı bulunan Polonya ve İrlanda'nın arkasında 3. sırada yer aldı.

"Portakallar" kan kaybetti

Louis van Gaal yönetiminde 2014 Dünya Kupası'nı 3'üncü tamamlayan "Portakallar" lakaplı Hollanda, Guus Hiddink'in teknik direktörlüğünde çıktığı elemelerde 6 puan kaybetti.

Türkiye'nin de yer aldığı A Grubu'ndaki Hollanda, Çek Cumhuriyeti'ne 2-1 yenilmesi sonrası Kazakistan'ı 3-1 yenerek moral bulsa da grubun sürpriz ekibi İzlanda'ya 2-0 mağlup oldu.

Üç puanla, 9'ar puanlı İzlanda ve Çek Cumhuriyeti'nin arkasında 3'üncü sırada yer alan "Portakallar", 5 gol yedi ve Dünya Kupası'nda kalesinde gördüğü gol sayısını geçti.

İsviçre ve Yunanistan da zor durumda

Dünya Kupası'nda gruplarından çıkmayı başaran ülkeler İsviçre ve Yunanistan da Almanya ve Hollanda gibi EURO 2016 Elemeleri'ne kötü başladı.

E Grubu'ndaki İsviçre, ilk maçında liderlik için yarışması beklenen İngiltere'ye seyircisi önünde 2-0 kaybetti. Sonrasında ise konuk olduğu Slovenya'ya 1-0 yenildi. İsviçre, her ne kadar 3. maçında grubun iddiasız ekibi San Marino'yu 4-0 ile geçse de 3'te 3 yapan İngiltere, 6'şar puanlı Litvanya ve Slovenya ardından kendisine 4. sırada yer buldu.

Komşu Yunanistan ise Türkiye gibi ilk 3 maçında 8 puan kaybetti. F Grubu'nda mücadele eden Yunanistan, Romanya (1-0) ve Kuzey İrlanda (2-0) karşısında alınan mağlubiyetler ve Finlandiya karşısındaki 1-1'lik beraberlik sonrası yoluna kayıpsız devam eden Kuzey İrlanda, 7 puanlı Romanya, 4'er puan toplayan Finlandiya ve Macaristan'ın gerisinde 5'inci sıraya yerleşti.

Roller değişti

Dünya Kupası'na ilk turda veda eden İngiltere, Hırvatistan ve İtalya'nın Avrupa Şampiyonası elemelerinde oynadıkları 3 maçtan da galibiyetle ayrılması göze çarptı.

İngiltere, 3 maç sonunda kalesini gole kapatıp rakip filelere 8 gol göndererek E Grubu'nda liderlik koltuğuna oturdu.

H Grubu'nda Norveç, Bulgaristan, Azerbaycan ve Malta ile yarışan Hırvatistan ve İtalya da 3 karşılaşma sonunda 9 puan alarak elemelere kusursuz başladı.

Sıradaki Haber
İşte passolig kartı alanların sayısı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz