Futbol

Sheffield'dan tarihin en kötü başlangıcı

30 Aralık 2020 Çarşamba 09:26 - Son Güncelleme 30 Aralık 2020 Çarşamba 09:40  |  Kaynak : TRT SPOR

Chris Wilder'ın çalıştırdığı Sheffield United, 16 maçta yalnızca 2 puan toplayabildi ve lig tarihinin en kötü başlangıcının altına imza attı.

Geçtiğimiz sezon, mütevazı kadrosuna rağmen topladığı 54 puanla ligi 9. bitiren ve Avrupa kupaları potasını kılpayı kaçıran Sheffield United, yeni sezonla birlikte kabusu yaşıyor. Ligde çıktığı 16 maçın 14'ünü kaybeden Chris Wilder'ın öğrencileri, Fulham ve Brighton karşısında birer puan elde etti ve henüz galibiyet sevinci yaşayamadı. Geçtiğimiz sezonun son üç maçını kaybeden ve kupada da Burnley'e mağlup olan ekibin galibiyet hasreti 20 maça çıktı.

Gol yollarında kısır

Sheffield United, geride kalan 16 haftada yalnızca 8 gol bulabildi. Maç başına 0.50'lik gol ortalamasıyla bu alanda ligin en kötü derecesini geliştiren ekip, yalnızca Manchester United karşılaşmasında bir maçta 2 gol bulabildi. Sheffield'da, ligde 4 golü bulunan David McGoldrick dışında, ağları birden çok havalandırabilen futbolcu bulunmuyor.

İstatistiklerde dibi gördü

Sheffield United, aldığı sonuçlar kadar, istatistik tablolarında da en kötü grafik çizen takımlar arasında yer alıyor. West Bromwich'le birlikte ligin en az pas yapan ve şut atan dört takımından biri olan ekip, geçen sezon zirveyi zorladığı savunma istatistiklerinde de dibi gördü. Kırmızı beyazlılar, pozisyon başına top kapma oranıyla yine West Bromwich'le birlikte en alt sırada kendisine yer buldu.

Sıradaki Haber
Manchester United seriye bağladı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz