Futbol

Sokakta başladı statta bitti

28 Mart 2019 Perşembe 18:44 - Son Güncelleme 28 Mart 2019 Perşembe 21:15

Diyarbakır'da çocuklar için düzenlenen sokak futbolu turnuvası sona erdi. Organizasyonda eski milli futbolcular, Diyarbakırlı çocuklarla yeşil sahada mücadele etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Güneydoğu Spor Yazarları Derneğince hayata geçirilen ve bin 100 öğrenciye ulaşılan "5'te Devre 10'da Biter Spor'da Hayat Var Projesi", Diyarbakır Stadyumu'nda yapılan final ve şöhretler karması maçıyla sona erdi.

Hakem düdüğü ile kıyasıya mücadele başladı. Diyarbakır'da düzenlenen "5'te devre 10'da biter" sokak futbol turnuvasının finali, heyecan dolu anlara sahne oldu.

22 Şubat'ta Dağ Kapı Meydanı'nında başlayan turnuvaya 110 okuldan bin 100 çocuk katıldı. 40 gün süren turnuvanın ardından finale kalan takımlar şampiyon olmak için sahaya çıktı.

Uzun maratonun ardından kupayı kazanan öğrenciler büyük mutluluk yaşadı. Final maçı sonrası çocuklar için bir de sürpriz vardı.

Emre Aşık, Hasan Kabze, Ahmet Dursun, Mehmet Yılmaz, Tuncay Şanlı, Serdar Kulbilge, Fevzi Elmas, Mehmet Gönülaçar ve Mustafa Özer'in yer aldığı şöhretler karması öğrencilerle gösteri maçı yaptı.

Turnuvada belirlenen genç yetenekler, Dicle Üniversitesi'nde spora yatkınlık taramasından geçirilecek. Daha sonra içlerinden bazıları, büyük kulüplerin alt yapısına gönderilecek.

Kaynak: TRT SPOR, AA

Sıradaki Haber
Cenk Tosun'dan Eskişehirspor'a destek
Yükleniyor lütfen bekleyiniz