Futbol

Şölen TRT farkıyla sürüyor

30 Haziran 2014 Pazartesi 01:26 - Son Güncelleme 30 Haziran 2014 Pazartesi 01:39

2014 Dünya Kupası'nda heyecan tüm hızıyla devam ediyor.

İşte 2014 Dünya Kupası'nda 30 Haziran Pazartesi günü oynanacak karşılaşmalar...

Fransa ile Nijerya

2014 FIFA Dünya Kupası ikinci turunda mücadele edecek Fransa ile Nijerya, tarihlerinde ikinci kez karşılaşacak. İki takım arasında 2009'da Fransa'da oynanan özel maçı, Nijerya 1-0'lık skorla kazanmıştı. 

Brezilya'nın başkenti Brasilia'daki Nacional Stadı'nda oynanacak maç saat 19.00'da başlayacak. Karşılaşmayı ABD'li hakem Mark Geiger yönetecek. Geiger'ın yardımcılıklarını aynı ülkeden Mark Sean Hurd ve Kanada'dan Joe Fletcher yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi ise İranlı Alireza Faghani olacak.

Takımların ikinci tur yolu 

E Grubu'nu 7 puanla İsviçre'nin önünde lider bitiren Fransa, zorlanmadan ikinci tura yükseldi. Grupta Honduras'ı 3-0, İsviçre'yi 5-2 yenen, Ekvador ile 0-0 berabere kalan "Horozlar", 8 gol atıp 2 gol yedi. Franck Ribery'nin yokluğunda Fransa'yı sırtlayan Karim Benzema, attığı 3 golle takımın en skorer oyuncusu oldu. 

F Grubu'nu Arjantin'in arkasında ikinci tamamlayarak Fransa'nın rakibi olan Nijerya, Bosna Hersek'i 1-0 mağlup ederken, İran karşısında sahadan 0-0'lık beraberlikle ayrıldı. "Süper Kartallar", Arjantin'e ise 3-2 mağlup oldu. Grupta 3 gol atıp 3 gol yiyen Afrika temsilcisinde, Ahmed Musa (2) ve Peter Odemwingie skora katkı sağlayan isimlerdi. 

Karşılaşmayı TRT SPOR, TRT HD ve www.trtspor.com.tr'den canlı oalarak izleyebilirsiniz.

Almanya - Cezayir

2014 FIFA Dünya Kupası ikinci turunda eşleşen Almanya ile Cezayir, tarihlerinde 3. kez karşı karşıya gelecek.

Önceki iki karşılaşmada da sahadan galip ayrılan taraf Cezayir oldu. Afrika temsilcisi bu maçlarda 4 gol kaydederken, Almanya sadece 1 gol bulabildi.

Brezilya'nın Porto Alegre kentindeki Beira-Rio Stadı'nda saat 23.00'te oynanacak karşılaşmada Brezilyalı hakem Sandro Ricci düdük çalacak. Ricci'nin yardımcılıklarını aynı ülkeden Emerson de Carvalho ve Marcelo van Gasse yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemliğini ise Guatemala'dan Walter Walter Lopez üstlenecek.

Dünya Kupası'nda 2. randevu

Almanya-Cezayir karşılaşması, 1982 FIFA Dünya Kupası'nda taraflar arasında yaşanan ikinci tura yükselme gerginliği nedeniyle bir rövanş havasında geçecek.

Tarihinde ilk kez katıldığı İspanya'daki Dünya Kupası'nda o zamanki adıyla Batı Almanya'yı 2-1 mağlup ederek büyük bir sürprize imza atan Cezayir, buna rağmen son maçta Almanların Avusturya'yı tek farkla geçmesi sebebiyle turnuvaya averajla grup aşamasında veda etmişti.

Bu iki takım, özel maçlarda ise bir kez kozlarını paylaştı. Cezayir, 1964'te konuk ettiği rakibini 2-0'lık skorla geçti.

Takımların grup performansı

G Grubu'nda 7 puan toplayan Almanya, ABD'nin önünde lider olarak ikinci tura yükseldi. Grupta Portekiz'i 4-0, ABD'yi 1-0 mağlup eden Almanlar, Gana ile 2-2 berabere kaldı. Yedi gol atıp 2 gol yiyen Almanya'nın grup aşamasında en skorer oyuncusu, Güney Afrika 2010'da gol krallığı yaşayan ve şu ana kadar 4 gol kaydeden Thomas Müller oldu.

H Grubu'nu Belçika'nın ardından ikinci tamamlayarak Almanya ile eşleşen Cezayir, 4 puanla noktaladığı grup maçlarında tek galibiyetini, Güney Kore'ye karşı 4-2'lik skorla aldı. Belçika'ya 2-1 yenilen "Çöl Savaşçıları", son maçta Rusya ile 1-1 berabere kalarak ikinci tur biletini aldı. Cezayir'de rakip fileleri iki kez havalandıran İslam Slimani, takımın en golcü ismi olarak göze çarptı.

Karşılaşmayı TRT 1 ve www.trtspor.com.tr'den canlı oalarak izleyebilirsiniz.

Sıradaki Haber
"Bursaspor'da transfer bitmez!"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz