Futbol

Son 6 biletin sahibi belli oluyor

18 Kasım 2013 Pazartesi 14:26 - Son Güncelleme 18 Kasım 2013 Pazartesi 16:25

Play-off'tan final bileti alacak 6 takım daha yarın belli olacak.

Brezilya'nın 12 Haziran-13 Temmuz 2014 tarihlerinde evsahipliği yapacağı 2014 FIFA Dünya Kupası'na, Avrupa kıtasından katılacak son 4 takım ve Afrika'dan katılacak son 2 ekip salı akşamı oynanacak play-off rövanş maçları sonucunda belirlenecek.

İsveç ile Portekiz, Fransa ile Ukrayna, Romanya ile Yunanistan ve Hırvatistan ile İzlanda, elemelerde gruplarını lider tamamlayarak 2014 FIFA Dünya Kupası'na doğrudan katılım hakkı kazanan Belçika, İtalya, Almanya, Hollanda, İsviçre, Rusya, Bosna Hersek, İngiltere ve İspanya'nın ardından kupaya gidiş bileti alan son 4 Avrupa takımı olmak için play-off rövanş maçlarında mücadele edecek.

İlk maçı deplasmanda 3-1 kaybeden Romanya, saat 21.00'de Yunanistan'ı konuk edecek. İlk maçın golsüz sonuçlandığı eşleşmede ise Hırvatistan, TSİ 21.15'te İzlanda'yı ağırlayacak.

Zlatan İbrahimovicli İsveç, 1-0 kaybettiği ilk maçın rövanşında, Cristiano Ronaldolu Portekiz ile karşılaşacak. İsveç'in Solna kentindeki Friends Arena'da oynanacak karşılaşma TSİ 21.45'te başlayacak.

1998 Dünya Kupası ve 2000 Avrupa Şampiyonası'nı kazanan "Horozlar" lakaplı Fransa'nın Dünya Kupası umudu, bu kez oldukça zora girdi. Fransa, deplasmanda 2-0'lık yenilgiyle ayrıldığı maçın rövanşında Ukrayna ile sahasında karşılaşacak. Başkent Paris'teki Stade de France'ta yapılacak maçın başlangıç düdüğü TSİ 22.00'de çalacak.

Afrika'dan kupa vizesi alan son 2 takım belli olacak

Fildişi Sahili, Nijerya ve Kamerun'un ardından Afrika kıtasından Brezilya'ya gidecek son 2 takım da yarın belli olacak.

İlk karşılaşmada Gana'ya 6-1 gibi farklı bir skorla kaybeden Mısır, başkent Kahire'de TSİ 18.00'de oynanacak rövanş maçında sürpriz yapmaya çalışacak.

2013 Afrika Uluslar Kupası'nda final oynayarak dikkatleri üzerine toplayan Burkina Faso, tarihinde ilk kez FIFA Dünya Kupası'na katılmak için Cezayir ile mücadele edecek. İlk maçtan 3-2'lik yenilgiyle ayrılsa da evinde oynayacağı rövanş için avantaj elde eden Cezayir ile Burkina Faso arasındaki maç TSİ 20.15'te başlayacak.

Sıradaki Haber
(VİDEO) Modern kölelik iddiası
Yükleniyor lütfen bekleyiniz