Futbol

Son tango nefesleri kesti

01 Temmuz 2014 Salı 21:40 - Son Güncelleme 01 Temmuz 2014 Salı 22:56

Messili Arjantin, İsviçre'yi uzatma bölümünde bulduğu golle 1-0 yendi.

2014 FIFA Dünya Kupası 2. tur maçında İsviçre'yi uzatma sonunda 1-0 mağlup eden Arjantin çeyrek finale yükseldi.

FIFA Dünya Kupası'nda F Grubu'nu lider tamamlayan Arjantin ile E Grubu'nu 2. sırada bitiren İsviçre, Brezilya'nın Sao Paulo kentiyle aynı adı taşıyan statta karşılaştı. Maçı, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile A Milli Futbol Takımı Antrenörü Hamza Hamzaoğlu da izledi.

Karşılaşmanın normal süresi 0-0 eşitlikle sona erdi. Uzatma dakikalarının 118. dakikasında Arjantin Di Maria ile 1-0 öne geçti. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Arjantin adını çeyrek finale yazdıran ekip oldu.

MAÇIN ÖZETİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

MAÇTAN DAKİKALAR

28. dakikada Sergio Romero'nun kurtardığı top uzaklaştıktan sonra ceza yayının sağında bulunan Valon Behrami'nin önüne geldi.. Valon Behrami sağ ayağı ile direkt kaleyi düşündü fakat kaleci Sergio Romero bu pozisyonda topu ayağı ile çıkarmayı başardı. İŞTE O POZİSYON

39. dakikada İsviçre, net bir gol pozisyonundan yararlanamadı. İsviçre'nin ani gelişen atağında orta sahanın sağındaki Shaqiri, önündeki iki Arjantinli savunmacıya rağmen pasını, soldan koşan arkadaşı Drmic'i ulaştırdı. Ceza sahasının solunda topla buluşan Drmic, topu kalecinin üstünden aşırtmak istedi ama uygulamada başarılı olamayınca Arjantin kalecisi Romero, meşin yuvarlağı kontrol etti.

Soyunma odasına golsüz beraberlikle gidildi.

İsviçre'nin 50. dakikada ceza sahasının dışından sağ taraftan kullandığı serbest vuruşta, Shaqiri topu doğrudan kaleye gönderdi. Kaleci Romero, topu birkaç hamle sonunda kontrol etmeyi başardı.

51. dakika sol kanattan gelişen İsviçre atağında, Gökhan İnler'in pasıyla ceza sahasında topla buluşan Drmic'in şutu, yakın direğin üstünden dışarı çıktı.

Son yarım saatte rakip kaleyi daha fazla yoklayan taraf Arjantin'di. Arkadaşının pasıyla ceza sahasının solunda meşin yuvarlakta buluşan Rojo'nun 59. dakikada altı pasın sol köşesinden çektiği şut, İsviçreli file bekçisi Benaglio'dan döndü.

62. dakika sol kanattan yapılan ortada, İsviçre kalecisi Benaglio, Arjantinli Higuain'in üst direğe yakın gelen kafa vuruşunda topu kornere çeldi.

Messi'nin müthiş şutu
68. dakikada sol kanata açılan topu yakalayan Marcos Rojo penaltı noktasına doğru yaptığı ortayı Johan Djourou uzaklaştırdı. Johan Djourou'nun uzaklaştırdığı topu önünde bulan Lionel Messi topu göğsü ile kontrol ettikten sonra sol ayağı ile çok sert bir şut çekti. Fakat top kalenin üstünden az farkla auta gitti. İŞTE O POZİSYON

Messi yine sahnede
78. dakikada İsviçre defansının uzaklaştırdığı topu önünde bulan Lionel Messi, topla birlikte ceza sahası içerisine girdikten sonra yaptığı vuruşu kaleci Diego Benaglio ilk seferde sektirdi. Boşta kalan topu ise Johan Djourou uzaklaştırarak kornere gönderdi. İŞTE O POZİSYON

Kalan sürede de gol sesi çıkmayınca karşılaşmanın galibini belirlemek için 30 dakikalık uzatma bölümüne gidildi.

Di Maria'nın füzesi
109. dakikada orta sahada paslaşmalar sonucunda ceza yayının sağında topla buluşan Angel Di Maria, sol ayağı ile çok sert bir şut çıkardı fakat kaleci Diego Benaglio köşeye giden topu uçarak çıkarttı. İŞTE O POZİSYON

Ve Goool
118. dakikada Arjantin Angel Di Maria ile 1-0 öne geçti. Orta sahada topu kazanan Rodrigo Palacio pasını Lionel Messi'ye verdi. Lionel Messi rakibini geçtikten sonra ceza yayına geldiğinde sağ tarafında hareketlenen Angel Di Maria'yı gördü. Ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Angel Di Maria, sol ayağı ile çok iyi bir şut çıkardı ve takımını öne geçiren golü kaydetti. İŞTE O GOL

120+1'inci dakikadaki İsviçre hücumunda, sağ kanattan yapılan ortaya, yedek oyuncu Dzemaili'nin altı pasın içinden yaptığı kafa vuruşunda top direkten döndü.

İsviçre, kalan kısa sürede gol atamayınca sahadan 1-0 galip ayrılan Arjantin, adını çeyrek finale yazdırdı.

"MAÇ MERKEZİ" FARKIYLA ARJANTİN - İSVİÇRE MAÇI

Stat: Sao Paulo

Hakemler: Jonas Eriksson, Mathias Klasenius, Daniel Warnmark (İsveç)

Arjantin: Sergio Romero, Federico Fernandez, Ezequiel Garay, Pablo Zabaleta, Marcos Rojo (Dk. 105 Jose Maria Basanta), Javier Mascherano, Fernando Gago (Dk. 106 Lucas Biglia), Angel Di Maria, Ezequiel Lavezzi (Dk. 74 Rodrigo Palacio), Lionel Messi, Gonzalo Higuain

İsviçre: Diego Benaglio, Johan Djourou, Fabian Schaar, Stephan Lichtsteiner, Ricardo Rodrıguez, Valon Behrami, Gökhan İnler, Granit Xhaka (Dk. 66 Gelson Fernandes), Xherdan Shaqiri, Admir Mehmedi (Dk. 113 Blerim Dzemaili), Josip Drmic (Dk. 82 Haris Seferovic)

Gol: Dk. 118 Angel Di Maria (Arjantin)

Sarı kartlar: Dk. 36 Granit Xhaka, Dk. 73 Gelson Fernandes (İsviçre), Dk. 90 Marcos Rojo, Dk. 120 Angel Di Maria, Dk. 120+3 Ezequiel Garay (Arjantin)

Sıradaki Haber
Demirören, Beşiktaş'a sponsor oluyor!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz