Futbol

Adana derbiye hazırlanıyor

17 Ekim 2014 Cuma 15:57 - Son Güncelleme 17 Ekim 2014 Cuma 16:04

PTT 1. Lig ekiplerinden Adanaspor, Adana Demirspor'u ağırlayacak...

PTT 1. Lig'de 5 haftada 5 puan toplayarak 9. sırada yer alan Adanaspor, 10 puanla 4. sırada bulunan Adana Demirspor'u ağırlayacak.

Kentin köklü takımlarından olan ve 1940'ta kurulan Adana Demirspor ile 1954'ten bu yana yeşil sahalarda mücadele eden Adanaspor arasındaki maçlar, sporseverlerin heyecanla izlediği müsabakaların başında geliyor.

Geçen sezon ligde oynanan ilk maç, Adanaspor'un ev sahipliğinde 2-2 bitmişti. İkinci karşılaşma ise Adana Demirspor'un 3-1 üstünlüğüyle sona ermişti. Önceki sezon iki takım arasındaki müsabakaların ilkini Adana Demirspor 4-2 kazanırken, ikinci maç 1-1 sonuçlanmıştı.

Süper Lig'e çıkma mücadelesi veren takımlardan Adana Demirspor, ligin ilk 5 haftasında 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 10 puanla 4. sırada bulunurken, Adanaspor, 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyetle 5 puan toplayıp 9. sıraya yerleşti.

Son hafta performanslarında ise Adana Demirspor sahasında Kayserispor'a 2-1 yenilirken, Adanaspor deplasmanda Samsunspor ile 1-1 berabere kaldı.

- "Kazanmak için sahaya çıkacağız"

Adanaspor Teknik Direktörü Levent Eriş, AA muhabirine, hafta sonu oynanacak karşılaşmayı "dünyanın en güzel, en önemli derbilerinden biri" diye nitelendirdi.

Derbinin içinde bulunmanın onurunu yaşadığını ifade eden Eriş, "Biz, son derece iyi hazırlandık. Pazar günü oynanacak müsabakada elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Umarım istediğimiz sonuçla ayrılırız" diye konuştu.

Eriş, ev sahibi takım konumunda bulundukları için taraftar desteğini de arkalarına alacaklarını belirterek, şunları söyledi:

"Yıllardır süregelen bir oyun felsefemiz var, bununla başarılı olmaya çalışıyoruz. Çok gol atan, gerektiğinde rakibe de pozisyon veren ama çok pozisyon üreten bir takım konumundayız. Bu müsabakada bunlardan vazgeçecek düşüncemiz olamaz. Kazanmak için sahaya çıkacağız. Rakibimizin eksilerini ve artılarını, kendi eksi ve artılarımızı biliyoruz. Ona göre bir takım önlemler hazırlayacağız. Plan, projelerimiz var ama bunu uygulayacak biz değiliz, sahadaki kardeşlerimiz, arkadaşlarımız. Arkadaşlarımızın uygulaması halinde tabi ki alnımızın akıyla çıkacağız. Skor ne olursa olsun, kazanan kim olursa olsun ben Adanaspor ve Adana Demirspor derbisinin bu sezon her şeyden daha farklı geçeceğini düşünüyorum. Sakinlikle hazırlandığımız bir müsabaka ve diğer maçlardan tek farkı, şehrimizdeki bir takımla yapacağımız derbi müsabakası. Kazanırsak bize 6 puan vermeyecekler veya kaybedersek 8 puan silinmeyecek."

- "İyi olan kazansın"

Adana Demirspor Basın Sözcüsü Tamer Gülcan da Adana'daki derbinin, Türkiye'nin de gündeminde olduğunu belirtti.

Karşılaşmanın dostluk içerisinde geçmesini temenni eden Gülcan, "İki takım da kazanmak istiyor, iyi olan kazansın. Ama her şeyden önce 'dostluk kazansın' demek istiyorum. Adana Demirspor olarak hazırlıklarımızı tamamladık, kazanmak için sahaya çıkacağız" diye konuştu.

- Güvenlik tedbirleri

Stadın çevresine, koridorlara, tribünlere ve ihtiyaç duyulan bazı noktalara 170 kamera yerleştirilirken, maç öncesi ve sonrası taraftarlar arasında çıkabilecek gerginliğe karşı Adana Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin güvenlik önlemi alacağı öğrenildi.

Adanaspor'un ev sahipliğinde oynanacak maç için deplasman statüsündeki Adana Demirspor taraftarlarına 2 bin 200 bilet ayrıldı.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz