Futbol

'Ajax modeli' ile A takıma 11 yıldız!

09 Ekim 2014 Perşembe 12:25 - Son Güncelleme 09 Ekim 2014 Perşembe 12:33

Samsunspor'un altyapısı, A takıma 16 ile 19 yaş arasında 11 futbolcu kazandırdı.

PTT 1. Lig ekiplerinden Samsunspor'un altyapısı, bu yıl A takıma 16 ile 19 yaş arasında 11 futbolcu kazandırdı.

Samsunspor Başkanvekili ve Altyapı Sorumlusu Mehmet Bank, 3 yıldır altyapıya büyük önem verdiklerini söyledi.

Bu önemin meyvelerini almaya başladıklarını belirten Bank, "Daha ilk yılımızda 17 yaşındaki Canberk Aydın'ı takıma kazandırdık. Ardından 18 yaşındaki kaleci Furkan Köse takıma kazandırıldı. Bu futbolcuların ardından bu yıl altyapıdan 11 futbolcuyu A takıma gönderdik" dedi.

Altyapıdan gelen oyunculardan Doğan Erdoğan, Halil İbrahim Pekşen ve Alperen Pak'ın zaman zaman ilk 11'de şans bulmaya başladığına değinen Bank, "Diğer 16 ile 19 yaş arasındaki altyapıdan gelen futbolcularımız da deneyimli oyuncularla çalışarak kendilerini geliştiriyor. Bunlar da ilerleyen aylarda ilk 11'de sahaya çıkmaya başlayabilir" diye konuştu.

"Türk futboluna yeni yetenekler kazandıracağız"

Türk futbolunun geleceğinin artık altyapıda olduğunu vurgulayan Bank, "Özellikle Avrupa'da altyapı konusunda başarılı olmuş Ajax'ı model seçtik. Artık liglerde altyapısı olmayan takımın tutunması çok zor. Çünkü transfer maliyetleri çok fazla. Altyapıya yatırım yaparak hem Samsunspor'un geleceğini garanti altına alacağız hem de Türk futboluna yeni yetenekler kazandıracağız" ifadelerini kullandı.

"A takıma yükselmeyi bekleyen birçok futbolcumuz var"

Almanya ve İngiltere'nin altyapısı güçlü takımlarını sürekli incelediklerine işaret eden Bank, şöyle konuştu:

"En büyük sıkıntımız çim saha eksikliği. Avrupa'da bir kulübün en az 10 çim sahası varken bizim sadece 3 sahamız var. Bunları da A takım kullanıyor. Suni çim sahalarda oyuncu yetiştirmek oldukça zor, sürekli sakatlıklar oluyor ama biz bunu da çözmek için gayret ediyoruz. Gelecekte Türk futboluna yön veren oyuncuları yetiştirmek istiyoruz. A takıma bu yıl 11 oyuncu verdik ama alt yapımızda A takıma yükselebilecek birçok futbolcu daha var."

Teknik direktör Altın

Samsunspor Teknik Direktörü Erhan Altın ise kırmızı-beyazlı takımın Türk milli takımına ve Türk futboluna önemli yıldız futbolcular yetiştirdiğini dile getirdi.

Genç oyuncuları arasında Samsunspor'u önemli yerlere taşıyacak yıldız futbolcular bulunduğunu vurgulayan Altın, şunları kaydetti:

"Bu futbolcuların birçoğu Tük milli takım formasını gelecekte giyebilecek yeteneğe sahip. Biz bu gençleri yavaş yavaş kazanmaya çalışıyoruz. Furkan birinci kalecimiz. Canberk sakat olmazsa değişmez oyuncumuz, Doğan takıma girmeye başladı. Hatta U19 Tük milli takımında oynuyor. Alperen'e ve Halil İbrahim Pekşen'e zaman zaman şans vermeye başladık. Sırasıyla tüm altyapıdan gelen oyuncularımıza şans tanıyacağız. Onlar da kendilerine tanınan şansı iyi değerlendirir, formayı kapabilirse bir daha asla çıkarmayabilirler. Tabi ki bu oyuncularımız zaman zaman tecrübesiz olduğundan hata yapıyor ancak hata yaptıklarında biz onlardan vazgeçmeyeceğiz ve onları eleştirmek yerine psikolojik olarak tekrar maç oynamaya onları hazırlayacağız." 

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz