Futbol

Balıkesir atağa kalktı!

30 Mayıs 2016 Pazartesi 13:39 - Son Güncelleme 30 Mayıs 2016 Pazartesi 10:43

Gelecek sezon Balıkesir ve Bandırma ekipleri arasında derbi heyecanı yaşanacak.

Balıkesir takımları, futbol ve basketbolda ortaya koydukları başarılı performanslarla dikkati çekiyor.

Spor Toto 2. Lig play-off'ta PTT 1. Lig'e yükselen Bandırmaspor, 2016-2017 sezonunda Balıkesirspor'un ardından bu ligde mücadele edecek ikinci takım oldu. Türkiye Basketbol 1. Ligi play-off'larında elde ettiği başarıyla Spor Toto Basketbol Ligi'ne çıkan Best Balıkesir de Banvit'in ardından kentin bu ligde boy gösterecek ikinci takımı olmaya hak kazandı.

Bandırma ilçesinin Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden futbol takımı, 2015-2016'da normal sezonu üçüncü sırada bitirerek play-off hakkı elde etti. Daha önce Balıkesirspor'u PTT 1. Lig'e ve Süper Lig'e taşıyan teknik direktör İsmail Ertekin yönetiminde başarılı bir grafik çizen bordo-beyazlı takım, play-off çeyrek finalinde Hacettepe karşısında ilk maçı 1-0 kaybederken, ikinci maçtaki 2-0'lık galibiyetle bir üst tura yükseldi.

Bandırma temsilcisi, yarı finalde ise İstanbulspor engelini 1-0 ve 2-0'lık galibiyetlerle aşmayı bildi. Finalde Gümüşhanespor ile karşı karşıya gelen Bandırmaspor, sahadan 2-0 galip ayrılarak PTT 1. Lig'e yükselme başarısını gösterdi.

Bandırma ilçesinin bordo-beyazlı takımı, gelecek sezon Balıkesirspor ile PTT 1. Lig'de Süper Lig vizesi alabilmek için mücadele edecek.

- İl, ilçeye karşı

Futbolda, ilçe takımı il ekibini takip ederken, basketbolda tersi bir durum oluştu.

Son yıllarda basketbola ciddi yatırım yapan Best Balıkesir de bu sezon çalışmalarının karşılığını aldı. Türkiye Basketbol 1. Ligi'nde normal sezonu 6. sırada bitiren Best Balıkesir, başarısını play-off serisinde de sürdürüp Spor Toto Basketbol Ligi'ne çıktı ve Bandırma'nın takımı olan Banvit ile aynı ligde mücadele etme hakkı kazandı.

Gelecek sezon Balıkesir ve ilçesi Bandırma arasında ciddi bir rekabet yaşanacak. Basketbolda Banvit tecrübesi, futbolda da Balıkesirspor daha önceki Süper Lig deneyimiyle derbilerde avantajlı olacak.

- "İlimizdeki tüm takımlara başarılar diliyorum"

Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilde özellikle salon sporlarının büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Banvit'ten sonra Best Balıkesir takımının da Spor Toto Basketbol Ligi'nde olmasının kentte büyük bir sevince yol açtığını ifade eden Yaman, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki sezon sporcularımız ve sporseverlerimizin hizmetine sunulacak olan 3 bin 500 kapasiteli kapalı spor salonumuz, Best Balıkesir takımıyla önemli organizasyonlara ev sahipliği yapacaktır. Bu başarılar Balıkesirli gençlerimizin spora ilgisini artırmaktadır. Ben de Best Balıkesir'in bu başarısını kutluyor, ilimizdeki tüm takımlara başarılar diliyorum."

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz