Futbol

BB Erzurumspor Başkanı Üneş: 83 kişiye test yapıldı

14 Mayıs 2020 Perşembe 14:17 - Son Güncelleme 14 Mayıs 2020 Perşembe 19:15

BB Erzurumspor Başkanı Hüseyin Üneş, 83 kişiye yapılan koronavirüs testi sonuçlarının dün akşam açıklandığını ifade ederek "Gelen sonuçlara göre 11 pozitif vaka vardı. 12 kişide de sarı diye adlandırılan tam net olmayan sonuç vardı" dedi.

Büyükşehir Belediye Erzurumspor'da 4'ü futbolcu 11 kişinin koronavirüs testinin pozitif çıkması ile ilgili Kulüp Başkanı Hüseyin Üneş, TRT SPOR'a açıklamalarda bulundu.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun liglerin 12 Haziran'da başlayacağını açıklamasından sonra takımın cuma günü toplanarak çalışmalara başladığını söyledi. 8 Mayıs Cuma günü başta futbolcular olmak üzere kulübün tüm çalışanlarına uygulanan testin negatif çıktığını belirten Üneş, "Geçtiğimiz günlerde TFF, futbolumuzun geleceğiyle alakalı bir yol haritası belirledi. Bir aksilik olmaması durumunda 11-14 Haziran'da liglerin başlaması yönünde bir görüşte bulundu. Biz de ligler bu şekilde başlayacakmış gibi Türkiye'nin farklı şehirlerinde olan yaklaşık 20 futbolcumuzu özel izin ve özel araçlarla şehrimize getirerek geçen hafta Cuma günü ilk testleri yaptırdık ve antrenmanlarımıza başladık. İlk test sonuçları o gün için negatif çıkmıştı. Biz de açıkçası bu konuda rahattık. Çünkü şehrimiz pandemiyle mücadelede çok başarılı, çok güvenli bir şehir... Türkiye'nin bu anlamdaki en güvenli şehri... Dünyada ülkemiz ne kadar başarılıysa, ülkemizde de şehrimiz o kadar başarılıydı. Sonuçların da negatif çıkması bizleri çok rahatlatmıştı. Ancak İl Sağlık Müdürümüz ve kulübümüzün sağlık çalışanları ilk 6 günden sonraki 2. testin çok önemli olduğunu ve kesin yapmamız gerektiğini bizlere söylemişlerdi. Ben de dahil olmak üzere yaklaşık 83 kişiye test yapıldı. Sonuçlar geldiğinde, 60 kişide negatif çıkarken 11 kişide maalesef pozitif çıktı. Bununla birlikte 12 kişide de "sarı" diye adlandırılan sonuç verdi. Durumları iyi... 4 futbolcu 2 yardımcı antrenör bir kişi şoför ve bir idari bölümde çalışan arkadaşımız olmak üzere 11 kişi şu anda hastanede ve tedavileri sürüyor. Kulübü dezenfekte ederek karantinaya aldık" dedi.

"Aileleriyle temas ettiler"

"İlk sonuçlar negatif çıktığı için futbolcu arkadaşlarımız ve çalışanlarımız antrenmanlar sonrası evlerine gitmişti. Onlar aileleriyle temas ettiler. O ailelerin de sağlık taramaları başladı. İnşallah daha sıkıntılı sonuçlarla karşılaşmayız" ifadelerini kullandı

"Haziran'da nasıl futbol oynayacağız?"

Liglere dönüş süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Üneş: "14 gün daha kesinlikle antrenman yok. Sonraki süreçte, biz bu kadar kısa süre içerisinde liglere nasıl hazırlanacağız? Futbolun içindeki herkes iyi bilir ki, ligler bittiğinde yeni sürece başlamak için aradaki süre 60-70 gündür. Biz ay başına kadar futboldan uzak kalacağımız için yaklaşık 3 ay hiç antrenman yapmadan ara vermiş olacağız ve 3 ay sonra antrenmanlara başlayacağız. Bu durumda oynanan futbol ve çıkan sonuçlar futbol izleyicilerini memnun etmez. Fiziksel tarafının yanı sıra psikolojik ve tramvatik durum da olumluya dönecek olursa... Çıkıp Haziran'da nasıl futbol oynayacağız bilmiyorum ama önümüzdeki süreçte göreceğiz gelişmeleri... İnşallah her şey istediğimiz gibi gider, sıkıntımız olmaz ve ligi en iyi şekilde oynayarak tamamlarız" dedi.

Kaynak: TRT SPOR 

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz