Futbol

"Bizim derdimiz para değil..."

13 Ekim 2015 Salı 18:44 - Son Güncelleme 13 Ekim 2015 Salı 18:47

Teknik direktör Özat, dertlerinin para değil şampiyon olmak olduğunu söyledi.

PTT 1. Lig ekiplerinden Samsunspor'da teknik direktör Ümit Özat, takımdaki mali durum ile ilgili yapılan spekülasyonlara ilişkin, "Bizim derdimiz para değil. Biz buraya koşulları bilerek geldik. Ödemeler 2 gün gecikmiş, 2 ay gecikmiş, hiç önemli değil. Bizim tek derdimiz var burada, şampiyon olmak" dedi.

Özat, Nuri Asan Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, hafta sonu deplasmanda oynayacakları Alanyaspor maçıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Oyun anlayışı olarak rakip takımdan kimseye tedbir almayacağını belirten Özat, "Ben kimseye tedbir almam, alacaklarsa rakiplerimiz bize karşı tedbir alsın. Alanyaspor maçıyla yeni bir galibiyet serisine başlamak istiyoruz. Bunun için bütün gücümüzü orada göstereceğiz" dedi.

Özat, bir gazetecinin, oyunculara maçtan kısa süre önce ödeme yapılacağını öğrendiğini, maddi durumun takımın üzerindeki etkisi olup olmadığı yönündeki sorusu üzerine, şöyle konuştu:

"Bizim derdimiz para değil. Biz buraya koşulları bilerek geldik. Buradaki oyuncular, bugünkü şartların belki de on katı daha kötü şartlarda takımı bırakıp gitmediler. Ödemeler 2 gün gecikmiş, 2 ay gecikmiş, hiç önemli değil. Bizim için önemli olan yönetimin her idmanda takımın yanında olması, desteklemesi. Tabii ki başarı ile para da gelecek. Bugüne kadar burada kimsenin parası kalmamış. Bundan sonra da kalmaz."

Teknik adam olarak bugüne kadar 4 kulüpte çalıştığını, geldiği günden bu yana ödemeleri gününde değil, gününden önce yapan tek kulübün Samsunspor olduğunu dile getiren Özat, "Bu özveriyi gösteren insanlar ödeme yapmasa ne olacak? Bizim tek derdimiz var burada, şampiyon olmak. Bu cefa hep beraber çekilecek. Bu başarı hep beraber gelecek. İsterlerse mayısa kadar vermesinler" ifadelerini kullandı.

Sakat oyuncuların durumuyla ilgili de bilgi veren Özat, Taha Yalçıner'in takıma katılmasının birkaç haftayı bulacağını, Galin Ivanov'dan da 1,5 aydan önce randıman beklenmemesi gerektiğini kaydetti.

Özat, "Bu takıma Taha ve Ivanov hariç transfer yapılarak kimsenin girmesini istemiyorum. Cefayı çeken bu çocuklar ise sefayı süren de bunlar olsun istiyorum. Önümüzdeki maçlar alacağımız kararlar da etkili olacak" dedi.

Öte yandan günü tek antrenmanla geçiren Samsunspor'da kırmızı-beyazlılar, koşu ve kültür fizik çalışmasının ardından çift kale maç oynadı.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz