Futbol

Bursaspor gençleriyle tırmanışını sürdürüyor

14 Aralık 2020 Pazartesi 11:45 - Son Güncelleme 14 Aralık 2020 Pazartesi 11:52  |  Kaynak : AA

TFF 1. Lig ekiplerinden Bursaspor, Süper Lig yolundaki zorlu sezonda tüm olumsuzluklara rağmen zirveye doğru tırmanışına devam ediyor.

Türk futbol tarihinde yaşadığı şampiyonlukla önemli yer edinen Bursaspor, zorlu günler geçirdiği TFF 1. Lig'deki ikinci sezonunda puan cetvelinin üst sıralarına tırmanışını sürdürüyor.

Sezon başında Türkiye Futbol Federasyonundaki (TFF) dosyaları nedeniyle transfer tahtasını açtıramayan ve yeni oyuncular alamayan yeşil-beyazlı ekip, altyapıdan gelen 22 oyuncuyla yarışa devam ediyor.

Maddi sıkıntılar da yaşayan Bursa temsilcisi, 22,5 yaş ortalamasına sahip kadrosuyla karşılaşmalardaki mücadelesi ve hırsıyla öne çıkıyor.

Yeşil-beyazlılar, 14. hafta maçında ligin güçlü ekiplerinden Yılport Samsunspor'u iç sahada 3-0 mağlup ederek 6. galibiyetini aldı ve 20 puana ulaştı.

Bursaspor, bir maçı eksik lider Tuzlaspor'un 7 puan gerisinde bulunuyor.

Ligde 25 golle en çok gol atan ekip unvanına sahip olan Bursaspor'un teknik direktörü Mustafa Er de hırsıyla dikkati çekiyor.

 Mustafa Er: "Geldiğimiz nokta çok değerli"

Mustafa Er, yaptığı açıklamada, sıkıntılı bir sezon geçirdiklerini söyledi.

Birçoğuyla altyapıda çalıştığı genç oyuncu grubuna sahip olmanın avantajını yaşadıklarını belirten Er, şöyle devam etti:

"Mevcut kadrodaki tecrübeli isimlerle genç oyuncularımızı harmanladık. Takım olgusunu üst seviyeye çekmek ilk amacımızdı. Altyapıdan gelen oyuncularımızın zaten yeterliliği var. O yüzden buradalar. Sezona kötü ve sancılı başladık. Verilen aralarla beraber yükselişe geçtik. Mağlup olduğumuz birçok maçta mağlubiyeti hak etmedik. Geldiğimiz nokta çok değerli. Şu anda üst sıralardaki takımlara yakın durumdayız. İlk etapta amacımız oralara tutunabilmekti. Daha iyi olabilirdi. Oyun anlamında her geçen gün üstüne koyan, gelişen, hedefleri ve vizyonu olan karakterli bir oyuncu grubuyla yarışıyoruz. Sevinci ve hüznü hep beraber içlerinde yaşıyorlar. Birbirlerini sarıyorlar. Sahada hiçbir zaman pes etmeyen, her şeyini ortaya koyan bir Bursaspor var. Hala hedefe tutunuyoruz."

Etiketler : BursasporMustafa Er
Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz