Futbol

Fuat Çapa'dan örnek davranış

09 Şubat 2019 Cumartesi 16:26 - Son Güncelleme 09 Şubat 2019 Cumartesi 17:09

Eskişehirspor'un teknik direktörü Fuat Çapa, sakatlık nedeniyle 10 kişi kalan rakibi karşısında centilmenlik örneği göstererek 1 futbolcusunu oyundan aldı.

Spor Toto 1. Lig'in 21. haftasında deplasmanda Kardemir Karabükspor ile karşılaşan Eskişehirspor'un teknik direktörü Fuat Çapa, sakatlık nedeniyle 10 kişi kalan rakibi karşısında centilmenlik örneği göstererek futbolcusu İbrahim Halil Öner'i oyundan aldı.

Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nda oynanan ve Eskişehirspor'un 3-0 üstünlüğüyle devam eden karşılaşmanın 78. dakikasında, 3 oyuncu değiştirme hakkını da kullanan Kardemir Karabükspor'dan Yusuf Akbulut, sakatlanarak oyundan çıktı.

Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa da rakibi 10 kişi kalınca fair play örneği göstererek İbrahim Halil Öner'i oyundan aldı. Kalan sürede iki takım da 10'ar kişiyle mücadele etti.

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Taner Öcal da Çapa'nın yanına giderek bu hareketinden dolayı tebrik etti.

Eskişehirspor'un 4-0 kazandığı karşılaşmanın sonunda da Eskişehirsporlu taraftarlar, Kardemir Karabüksporlu genç oyuncuları bulundukları tribün önüne davet ederek tezahürata bulundu.

Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa karşılaşma sonundan yaptığı açıklamada Kardemir Karabükspor'u mücadelesinden dolayı tebrik etti.

Bir ay önce aynı sıkıntıları kendilerinin yaşadığını, bu nedenle Kardemir Karabükspor'u herkesten çok en iyi kendilerinin anlayacağını vurgulayan Çapa, "Türk futboluna 5-6 futbolcu kazandırdık. Uzun vadede 13-14 oyuncu kazandırdık. Kardemir Karabükspor'da da bunu çok net şekilde görüyoruz. Bundan sonra onlar için her şey güzel olur, sezonu güzel şekilde bitirirler." değerlendirmesinde bulundu.

Kardemir Karabükspor'da Yusuf Akbulut'un sakatlanarak oyundan çıkmasıyla kendisinin de İbrahim Halil Öner'i saha kenarına almasının hatırlatılması üzerine Çapa, şunları söyledi:

"Biz futbolun, sporun neler olduğunu unutmaya başladık. Futbolun spor olduğunu unutup, diğer her şeyi düşünmeye başladık. Aslında bu sosyal bir aktivite. O kadar çok insanı taraflı tarafsız stada çekebiliyorsunuz. Onlar sizleri izlemeye geliyorlar. Bizim yaptığımız olması gereken. İnşallah biz örnek oluruz. Bundan sonra da bu tür hadiseler olur. Bugün skor daha değişik olsa bizim için ne değişecekti? Hiçbir şey değişmeyecekti. Ama karşımızda oynayan arkadaşlarımızın onuru ve gururu var. Onları incitmememiz lazım, onları küçültmememiz, onları yüceltmemiz lazım."

Kaynak: AA

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz