Futbol

"Futbolda her şey para değil"

08 Aralık 2015 Salı 14:34 - Son Güncelleme 08 Aralık 2015 Salı 12:37

Son 5 maçından 15 puan çıkaran Karadeniz ekibi, ligde ikinci sıraya yükseldi.

PTT 1. Lig'de üst üste 5 maçtır kazanan Giresunspor'un asbaşkanı İbrahim Özkul, takımdaki oyuncularının yürekleriyle oynadığını, parayı ikinci planda tuttuğunu söyledi.

İbrahim Özkul, yaptığı açıklamada, ligde oynadıkları son 5 maçtan 15 puan almalarının kendilerini fazlasıyla sevindirdiğini belirtti.

Giresunspor'un başarısında teknik heyet, yönetim ve futbolcuların bir araya gelmesinin çok önemli olduğunu belirten Özkul, "Son haftalarda aldığımız sonuçlar da bunu gösteriyor. Giresunspor'un çıkışı önümüzdeki maçlarda da sürecektir. Biz mütevazı kadromuzla iyi neticeler alıyoruz, almaya da davam edeceğiz. Giresunspor taraftarıyla, şehirle bütünleşti ve bu başarıyı getirdi" dedi.

Ligin en az maliyetli takımlarından biri olduklarını ifade eden Özkul, şunları kaydetti:

"Futbolda her şey para değil. Biz bu takımı kurarken yüreğiyle oynayan, bu ligin tecrübeli futbolcularıyla daha önceki kadromuzu birleştirerek, bir takım yaptık. Bu da başarıyı getiren en önemli etkenlerden biri. Takımın iskeletini bozmadan, Giresunspor'un mali bütçelerini de bozmadan iyi bir takım yapmaya çalıştık. Son haftalarda aldığımız sonuçlar, iyi bir takım yaptığımızı gösteriyor. Takımdaki futbolcularımız yüreğiyle oynuyor, parayı ikinci planda tutuyor."

5 maçta 15 puan

PTT 1. Lig'de 14. haftanın kapanış maçında Boluspor'u 5-1 yenen Giresunspor, bu sezon üst üste 5. galibiyetine imza attı.

Ligde son 5 maçını kazanan Karadeniz ekibi, haftayı 24 puan ve averajla 2. sırada kapadı.

Sezona 3-2'lik Kardemir Karabükspor yenilgisiyle başlamasına rağmen üçüncü haftada evinde Adanaspor'u 2-1 ve dördüncü haftada deplasmanda Göztepe'yi 1-0 yenen Giresunspor, 10. haftaya kadar galip gelme başarısı gösteremedi.

Göreve getirilen teknik direktör Erkan Sözeri ile 9. haftada Kayseri Erciyesspor'a 2-1 mağlup olan yeşil-beyazlı ekip, 10. haftada evinde Altınordu'yu 1-0 yenerek, 5 hafta sonra ilk kez galip geldi.

Erkan Sözeri yönetiminde üst sıralara tırmanan Giresunspor, 11. haftada deplasmanda Adana Demirspor'u 3-2, 12. haftada Karşıyaka'yı 3-1, 13. haftada deplasmanda Samsunspor'u 2-0 ve dün de sahasında Boluspor'u 5-1 yenerek, son beş maçından 15 puan aldı.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz