Futbol

Hakan Kutlu'dan transfer açıklaması

28 Ocak 2022 Cuma 10:58 - Son Güncelleme 28 Ocak 2022 Cuma 11:14  |  Kaynak : İHA

Spor Toto 1. Lig’in İstanbul temsilcilerinden Tuzlaspor'un teknik direktörü Hakan Kutlu, "Transfere ihtiyacımız var. Ön bölgeye birkaç oyuncu almaya çalışıyoruz" dedi.

Tuzlaspor, tesislerinde yaşadığı problemlerden dolayı mayıs sonuna kadar hazırlıklarını Kocaeli'de sürdürüyor. Antrenmanın ardından açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Hakan Kutlu, takımın son durumunu değerlendirdi.

"İlk 6 için sonuna kadar savaşıyoruz"

1 aydır Tuzlaspor'u çalıştıran Kutlu, sezonun ikinci yarısında oynadıkları oyunun umut vaat ettiğini söyledi.

Kutlu, "İlk aşamada bir Ankaragücü maçı ile başlamıştık, 10 kişi kaldığımız bir maçtı, 94. dakikada yediğimiz bir golle mağlup olmuştuk. Ama oyun olarak iyi şeyler ortaya koymuştuk. Daha sonra Altınordu maçı geriye düşmemize rağmen çevirdiğimiz bir maç oldu. Oldukça iyi bir görüntü verdi takımımız. Şimdi önümüzde önemli bir Balıkesirspor maçı var. Bu maçı da kazanmak zorundayız. Çünkü ilk 6 içerisinde yer almak istiyoruz. Oyuncularım iyi niyetle çalışmalara riayet ediyorlar. İlk 6 için sonuna kadar savaşıyoruz, ilk 6 içerisinde bitireceğimize de inanıyoruz" dedi.

"Stratejilerimizi her maç rakibe göre düzenleyebiliriz"

Takımın oyun planı üzerinde yoğun çalışmaları olduğunu ve oyuncularına sıklıkla rakipleri de anlattıklarını söyleyen Kutlu, "Oyuncularımızdan, top rakipteyken ya da top bizdeyken ne yapacaklarıyla ilgili belli isteklerimiz var. Ama bu stratejileri her maç rakibe göre de düzenleyebiliriz. Çünkü rakibin güçlü yanlarını bilip önlem alıp, zayıf yanlarını da oyuncularımıza öğretip rakibimizle ona göre oynamamız gerekiyor. Yani belli bir oyun planımız olacak ama rakibe göre hem önlemler alıp hem zayıf yanlarının üstüne gitmek bizim temel prensiplerimizden biri olacak" ifadelerini kullandı.

"Ön bölgeye birkaç oyuncu almaya çalışıyoruz"

Hücum hattına takviye yapmak istediklerine ve alternatif oyuncu konusundaki eksikliği de bir an önce gidermek istediklerine de değinen Hakan Kutlu, "Bütün takımların transfere ihtiyacı var. Tüm takımlar transfer çalışmalarını sürdürüyor. Elbette bizim de transfere ihtiyacımız var. Ön bölgeye birkaç oyuncu almaya çalışıyoruz. Tabii bu transferleri yaparken de acele etmeyip işimize en yarayacak oyuncuları transfer etmek istiyoruz. Oyuncu sayısı açısından da eksiğimiz var, yani alternatif oyuncu eksiğimiz de var. O bölgelerimizi tamamlayıp ligin ikinci yarısına o şekilde devam etmeyi düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

İstanbul temsilcisinin futbolcuları Tayfun Aydoğan ve Veaceslav Posmac da açıklamalarda bulundu.

Tayfun Aydoğan: "Çok kaliteli ve etkili bir takımımız var"

İkinci devre hedeflerinin daha yüksek olduğunu söyleyen Tayfun Aydoğan, "Takımda iyi bir arkadaşlığımız var. Yoğun bir tempoda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Son maçımızda da galip geldik. Bunu devam ettirmek istiyorduk fakat bir sonraki maçımız hava şartlarından dolayı iptal edildi. Gerçekten iyi bir ekip olduk, önemli isimler gelmeye devam ediyor. İkinci devre hedeflerimiz daha yüksek. Play-off’lara kendimizi atmak için uğraşacağız. Bunu başaracağımıza inanıyorum çünkü gerçekten çok kaliteli ve etkili bir takımımız var. İkinci devreyi play-off’larda bitireceğimizi düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"Altınordu maçı bizim için çok iyi oldu"

Altınordu maçında iyi bir geri dönüş yaptıklarını ve devam eden süreçte daha da iyisini yapabileceklerine inandıklarını belirten Aydoğan, "Kötü bir gidişatımız vardı ve bunu hep birlikte toparlamaya çalıştık. Son oynadığımız Altınordu maçı da bizim için çok iyi oldu. 1-0 mağlup durumdayken maçı 2-1’e çevirerek güzel bir dönüş yaptık. Önümüzdeki Balıkesirspor maçına iyi bir şekilde hazırlanacağız. Ciddiye almamız gereken ve ciddiye aldığımız bir takım. Takımımızı play-off’lara taşıyabilmemiz için mutlaka 3 puan almak zorundayız. Her zaman nasıl hazırlanıyorsak bu maça da öyle hazırlanacağız" dedi.

Pesmac: "İyi takımız, play-off oynamamız lazım"

Takım içerisindeki atmosferin son derece pozitif olduğunu söyleyen Moldovalı stoper Vaeceslav Pesmac ise, "Kimsede bir sakatlık yok. Antrenman yaptığımız saha çok iyi. İyi antrenman yapıyoruz. Hazırlık maçımız ve sonrasında Balıkesirspor maçımız var. İnşallah Balıkesirspor’u yenerek 3 puan alırız. Umarım play-off’a çıkabiliriz, play-off oynamamız lazım. İyi takımımız ve hocamızla inşallah çıkacağız" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz