Futbol

İşte Barcelona'nın sırrı

02 Aralık 2015 Çarşamba 13:39 - Son Güncelleme 02 Aralık 2015 Çarşamba 12:41

Altınordulu gençlere Barcelona'nın "sırrını" verdiler.

PTT 1. Lig ekiplerinden Altınordu'nun İzmir'deki altyapı tesislerini gezen İspanyol kulübü Barcelona'nın eski altyapı sorumluları Albert Puig ile Bruno Battle, İzmir temsilcisinin altyapısında yetişen genç futbolculara, Barcelona'nın başarısının arkasındaki sırrın "gülümsemek" olduğunu söyledi.

Kulüpten yapılan açıklamaya göre Barcelona futbol takımının altyapı okulu "La Masia"nın 11 yıl boyunca yöneticiliğini yapan Albert Puig ile İspanyol ekibinde daha önce pazarlama ve reklam sorumlusu olarak çalışan Bruno Battle, İzmir'de Altınordu'nun konuğu oldu.

Altınordu'nun küçük yaş gruplarının eğitim aldığı Yeşilyurt'taki Futbol Eğitim Kurumu'nu (AFEK) ziyaret eden Puig ile Battle, tesislerle ve futbolcu adaylarıyla ilgili bilgi aldı.

İspanyol futbol adamlarına kulübün vizyon ve hedefleri, antrenman metodu, oyuncu izleme süreçleri, kurumsal ve sportif yapılanma, yönetici ve antrenman profilleri, rekabet ve diğer kulüplerle ilişkiler konularında geniş kapsamlı bilgiler aktarıldı.

"Barcelona'nın sırrı gülümsemek"

AFEK'te çocuklarla da bir araya gelen Puig ile Battle, futbolcu adaylarıyla Barcelona'nın sırrını paylaştı.

Şu anda dünyanın önemli kulüplerine danışmanlık hizmeti veren Prime Time Sport'ta, üst yönetici (CEO) Esteve Caldaza ile birlikte çalışan Puig ile Battle, Barcelona'nın sırrının "gülümsemek" olduğunu söyledi.

Puig, futbolcu adaylarına "Beslenme, dilenme, çalışma, saygı… Bunlar tabii ki önemli. Ancak her şeyin üzerinde olan ve bizim asıl sırrımız olan gülümsemedir. Gülümseyen insan mutludur, yaptığı işten zevk alır ve her zaman daha iyisini üretir. Bu yüzden sizin de yüzünüzde gülümseme eksik olmasın" ifadelerini kullandı.

Çocuklar, Arjantinli yıldız Lionel Messi hakkında da merak ettikleri her şeyi Puig'e sordu.

Daha sonra Altınordu'nun 15, 16, 18 ve 19 yaş kategorilerinin bulunduğu Torbalı'daki Altınordu Futbol Meslek Okulu'na (AFMO) geçen Puig ile Battle'a antrenörler ve oyuncu izleme birimleri tarafından brifing verildi.

"Altınordu'daki yapılanma birçok Avrupa kulübünün önünde"

Altınordu'nun yapılanmasının birçok İspanyol ve Avrupa kulübünden daha iyi olduğunu söyleyen Puig, şunları kaydetti:

"Esteve Caldaza daha önce buraya geldi ve gördüklerini bizlerle paylaştı. Bizim için de gerçekten etkileyici bir tur oldu. Özellikle kurumsal ve sportif yapılanma, birçok Avrupa kulübünün önünde. Bu organizasyonun daha da iyi yapılanması ve tanınması için bizler de yardımcı olacağız. Barcelona'da tüm teknik adamlar aynı eğitimden geçerler ve böylece sistematik bir zincir kurulur. İyi antrenör yetiştirmek, iyi futbolcu yetiştirmekten daha önemlidir. Bu yüzden Barcelona her şeyden önce iyi antrenörlerin yetiştiği bir okuldur. Kulübe uygun sistemi bulmak önemlidir. Bir Avrupa kulübünden sistem kopyalayarak sürdürülebilir başarı elde edilemez."

La Masia'da istisnalar dışında hiçbir teknik adamın üst üste iki sezon aynı takımı çalıştıramadığına dikkati çeken Puig, "Nou Camp'a ayak basmanın formülü, La Masia'daki tüm teknik adamların elinden geçmektir. Luiz Enrique ve Guardiola farklı karakterde iki teknik adam, ancak Barcelona'da aynı dili konuşmak esastır. 'Tiki taka' adı verilen sistemin temeli, işte bu ortak dildir" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz