Futbol

"Kaliteyi arttırmak için transfer yapacağız"

10 Ağustos 2016 Çarşamba 15:39 - Son Güncelleme 10 Ağustos 2016 Çarşamba 12:58

Boluspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, yeni sezonla ilgili açıklamalarda bulundu.

PTT 1. Lig takımlarından Boluspor'un teknik direktörü Fuat Çapa, "Eksik olan bölgelerimiz var. Bu bölgelere, oyuncu sayısını değil, kaliteyi arttırmak için transfer yapacağız." dedi.

Yeni sezon hazırlıklarını Karaçayır Mahallesi'nde bulunan tesislerde sürdüren kırmızı-beyazlı ekibin teknik direktörü Çapa, yaptığı açıklamada, hazırlıklarının planladıkları şekilde devam ettiğini, tamamen yeni bir takım oluşturmak için çaba harcadıklarını ve bunun da kolay bir süreç olmadığını söyledi.

Hazırlık maçlarında gördükleri eksikliklerini gidermek için çalışmaları sürdürdüklerini anlatan Çapa, "Ama eksiklerimiz yok mu, tabii ki var. Her yaptığımız hazırlık karşılaşmasında bunu görebiliyoruz. Çünkü bizimle daha önce oynayan oyuncu sayımız çok az. Burada planlama yaparken hazırlık maçını fazla yapabilirdik ama bunu yaptığımız zaman fiziki olarak zorlanacaktık." diye konuştu.

Fuat Çapa, eksik olan mevkilerini çok iyi bildiklerine vurgu yaparak, "Sırf transfer yapmak için transfer yapmadık. Ama geçen sezona sayı olarak baktığımız zaman ilk 11'de oynayan oyuncumuz kalmadı denebilir. 4-5 tane oyuncumuz kaldı." ifadelerini kullandı.

Boluspor'un geçtiğimiz sezonlarda hem sportif hem de maddi anlamda çok iyi bir periyot geçirmediğini savunan Çapa, "Eğer takım iyi olsaydı takımda kalan futbolcu sayısı çok daha iyi olurdu. Burada kalacak olan oyuncular yönetim tarafından belirlendikten sonra eksik olan bölgeleri teker teker gidermeye çalıştık. Bunu yaparken hem sportif hem de maddi boyutunu düşündük. Tabi her zaman oyuncu isteyebilirsiniz. İstediğiniz kriterlerde oyuncular almak isteyebilirsiniz. Ama bunun bir maliyeti var. Maliyete de bakmak zorundasınız." şeklinde görüşlerini aktardı.

Takımdan ayrılan oyuncu sayısının fazla olmasına rağmen ligde bulunan diğer takımlarla eş değer transferler yaptıklarını belirten Çapa, şunları kaydetti:

"Sayı olarak diğer takımlardan çok fazla transfer yaptığımızı düşünmüyorum. Diğer takımlar geçen sezondan kalan 8-9 oyuncularına rağmen 11-12 transfer yaptı. Biz de o kadar oyuncu aldık. Ama bizim şu anda yapmak istediğimiz çok farklı. Bizim şu anda kadromuz 24 kişi, bunların 4 tanesi kaleci, kalan 20 kişiden 8-9 tanesi Boluspor'un altyapısında görev yapmış arkadaşlar. Bunu da göz önünde bulundurmak istiyoruz."

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz