Futbol

Kutlu 2 haftada Sağlam'ı yakaladı

14 Kasım 2014 Cuma 12:21 - Son Güncelleme 14 Kasım 2014 Cuma 12:24

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor toparlanma sürecinde...

Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan PTT 1. Lig ekiplerinden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, eski teknik direktör Nurullah Sağlam yönetiminde 6 maçta topladığı 4 puanı, takımın başına getirilen Hakan Kutlu ile 2 karşılaşmada almayı başardı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in onursal başkan, Abdulkadir Gözegir'in de kulüp başkanlığından oluşan yönetim, "Süper Lig" hayaliyle takımı adeta yeniden kurguladı.

Tecrübeli teknik direktör Nurullah Sağlam'ı takımın başına getirdikten sonra geçen yılki kadrodan sadece 9 futbolcuyla yola devam kararı alan yönetim, kadroya 16 yeni isim daha katarak, sezona başladı.

İstediği sonuçları bir türlü alamayan mavi-beyazlı ekip, 6. hafta geride kaldığında aldığı 4 beraberlik sonucu, 4 puan toplayabildi. Gaziantep temsilcisi, 6. haftada Karşıyaka'ya 5-2 yenilmesi üzerine teknik direktör Nurullah Sağlam istifa kararı aldı. Alt Yapı Genel Koordinatörü Faik Demir yönetiminde çıktığı Şanlıurfaspor maçında rakibine tek golle boyun eğen Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'da teknik direktör arayışları hızlandı.

Görüşmelerin ardından takımı Ankaragücü ve Mersin İdmanyurdu gibi bazı takımlarda görev alan teknik direktör Hakan Kutlu'ya emanet etme kararı alan mavi-beyazlı kulübün yöneticileri, yakalanan performansla yeniden umutlandı.

Takımın başında ilk kez deplasmanda Orduspor maçına çıkan Hakan Kutlu, 2-0'lık galibiyet elde etti. Osmanlıspor deplasmanında da 2-0 mağlupken 10 kişi kalmasına rağmen 2-2'lik skorla sahadan ayrılan Kutlu, taraftarları memnun etti.

Eski teknik direktör Nurullah Sağlam döneminde takımın 6 haftada topladığı 4 puanı, Hakan Kutlu yönetiminde 2 haftada almış oldu. Ayrıca Nurullah Sağlam döneminde 6 gole karşılık kalesinde 12 gol gören mavi-beyazlı ekip, Hakan Kutlu döneminde ise 4 gol atıp, 2 gole engel olamadı.

Moraller yerinde

Teknik direktör Kutlu,  göreve geldiğinde alınan sonuçlardan ziyade moralsiz bir takımla karşılaştığını söyledi.

Göreve gelir gelmez saha içinde ve dışında futbolculara gösterdikleri performansın çok daha iyisini sergileyebilecek kişiler olduğunu anlattıklarını dile getiren Kutlu, "Aslında benimle yakalanan çıkışın daha önce olması gerekiyordu. Çünkü oyuncuların geçmişine baktığımızda hepsi başarılı isimlerden oluşuyor. Ama bu tip durumlar futbolda olabiliyor. Büyük umutlarla başlanıyor ama kötü sonuçlar alınabiliyor" dedi.

Son 2 haftada alınan sonuçlarında etkisiyle iyi bir birliktelik yakalandığına işaret eden Kutlu, geçmişi bir kenara bırakıp yeni başarılara odaklandıklarını ifade etti.

Geçmişte yapılan hatalardan dersler çıkarıp daha iyi şeyler yapmanın gayretinde olduklarını dile getiren Kutlu, şöyle konuştu:

"PTT 1. Lig, çok enteresan bir lig. Neyin ne olacağı hiç belli olmuyor. Çok geriden gelen takımlar, ilk 2'yi yakalayabiliyor, zirvedeki takımlar dibi görebiliyor. Bizim açımızdan kaybedilmiş çok bir şey yok. Aradaki farkı kapatabiliriz, ama hedef koyarken inandırıcı hedefler belirlenmeli. Bu kapsamda da öncelikli olarak ilk 6 takım arasında yer almak istiyoruz. Zaten ilk 6'ya girersek 2 takımdan birisi olacağımıza da inanıyorum."

Kulübün onursal başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin'in takımın başarısı için kendilerine her türlü destek verdiğini vurgulayan Kutlu, taraftarlardan da bu zorlu yolda yanlarında olmalarını istedi.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz