Futbol

'Mavi Şimşek' 2. yarıdan umutlu

01 Ocak 2014 Çarşamba 16:59 - Son Güncelleme 01 Ocak 2014 Çarşamba 17:16

Devreyi 22 puanla 10. sırada tamamlayan Adana Demirspor, ikinci yarıdan umutlu.

PTT 1. Lig'de sezonun ilk yarısını 22 puanla 10. sırada tamamlayan Adana Demirspor, ikinci yarıda yükselişe geçmek istiyor.

Sezona Teknik Direktör Yücel İldiz ile başlayan mavi lacivertli takım, İldiz'in takımın başında bulunduğu 12 maçta 2 galibiyet, 6 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı. "Mavi Şimşekler" 12 maçta 19 gol atarken, 22 gol yedi ve 12 puan toplayabildi.

İldiz'in, 1-1 tamamlanan Karşıyaka maçı sonrası istifasının ardından yönetim kurulu, önceki sezon da takımı çalıştıran Mustafa Uğur ile anlaştı. Uğur'un gelmesiyle umutlanan Adana ekibi, yeni teknik patronla çıktığı 6 maçta 3 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik alarak 10 puan topladı. Mavi lacivertli takım son 6 maçta 11 gol atarken, kalesinde 9 gol gördü.

Adana Demirspor, sezonun ilk yarısını 5 galibiyet, 7 beraberlik ve 6 mağlubiyetle 22 puan toplayarak 10'uncu sırada tamamladı.

İkinci yarıdan umutlu

Teknik Direktör Mustafa Uğur, yaptığı açıklamada, ilk yarının son haftasını bay geçirdiklerini hatırlatarak, ikinci yarı hazırlıklarına başladıklarını söyledi.

Sezonu ikinci yarısının Adana Demirspor için hayırlı olmasını dileyen Uğur, olağanüstü genel kurulda başkanlığa seçilen Selahattin Aydoğdu ve yönetiminin başarılı olacağına inandığını dile getirdi.

Kulüp tesislerinde ikinci yarı hazırlıklarına başladıklarını hatırlatan Uğur, "Güzel, tempolu şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Oyuncularımızı hedeflediğimiz fiziksel seviyeye getirmeyi arzuluyoruz" dedi.

Sezonun ilk yarısının takım adına iyi geçmediğini vurgulayan Uğur, şunları kaydetti:

"Bizden önceki sürecin Adana Demirspor adına çok iyi geçtiği söylenemez. Özellikle puansal açıdan çok geride kalmış bir takımdı. Göreve gelmemizle 6 maçta 10 puan aldık. Bana göre oyuncuların bizden sonraki süreçte daha iyi bir noktaya gelme adına çaba sarf ettiğini düşünüyorum. Bizden sonraki süreçte daha iyi puan topladığımızı düşünüyorum ama genel toplama bakıldığında Adana Demirspor'un sezon başında konulan hedeften daha geride kaldığı görülüyor. Ama bu, dünyanın sonu değil. Muhakkak arzulu, istekli çalışmalarla önümüzdeki süreci iyi değerlendirerek hem futbol hem fizik hem puan olarak çok daha iyi yerlerde olabilecek duruma gelmek için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz."

Mavi lacivertli takımın ikinci yarıdaki hedeflerine de değinen Uğur, "İkinci yarıda daha coşkulu bir Adana Demirspor'un olması adına her şeyi yapabileceğimize söz verebilirim. Daha coşkulu, istekli bir Adana Demirspor'un sahada olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnanıyoruz ki özellikle Adana'da oynayacağımız müsabakalarda coşkulu taraftarımızla inşallah iç saha galibiyetleri devam eder. Buna dış sahayı da eklersek çok keyifli olur. Keyif veren bir takımın sahada olması için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz" diye konuştu.

Adana Demirspor'da futbolcuların alacakları ödendi

Bu arada Adana Demirspor'da, futbolcu ve teknik heyetin alacaklarının ödendiği bildirildi.

Kulüpten yapılan yazılı açıklamaya göre, kulüp başkanı Selahattin Aydoğdu, profesyonel yapının yanı sıra alt yapı antrenörlerinin de alacaklarına mahsuben ödeme yaptıklarını belirtti.

Ödeminin yılbaşı akşamı yapıldığını ifade eden Aydoğdu, şunları kaydetti:

''Altyapımızdan daha geniş kapsamlı çalışma bekliyorum. Adana Demirspor'da büyük cevherler yetişti. Altyapımız yeni Muharrem Gülerginler, yeni füze Selamiler, yeni Fatih Terimler, Hasan Şaşlar yetiştirmelidir. Değerli Adana Demirspor ailesinin ve tüm ulusumuzun yeni yılını en iyi dileklerimle kutlar, 2014 yılının hep birlikte başarılara koştuğumuz, mutluluklar yaşadığımız, sağlık dolu bir yıl olmasını dilerim.''

Açıklamada görüşlerine yer verilen teknik direktör Mustafa Uğur ise alacakların ödenmesiyle takımın önemli bir sıkıntısının ortadan kaldırıldığını aktardı.

Kendilerine düşen görevi en iyi şekilde yapacaklarını ifade eden Uğur, ''Yapılan jest beni çok duygulandırdı. Adana Demirspor camiasının büyüklüğünü bir kez daha gördüm. Futbolcularım adına yönetime teşekkür ederim'' ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz