Futbol

'Mert' bir Nobre geçti

07 Mayıs 2019 Salı 12:48 - Son Güncelleme 07 Mayıs 2019 Salı 14:16

2004 yılında geldiği Türkiye'de yıllarca forma giyip 'bizden biri' olan Mert Nobre, 39 yaşında futbola veda ediyor.

Yıl 2004. Fenerbahçe'de Brezilya rüzgarı başlıyor. İleride heykeli dikilecek Alex ile birlikte gelen futbolculardan biri de Marcio Nobre. Fırsatçı, golü koklayan, istikrarlı ve savaşçı bir forvet... 

Türkiye'deki ilk takımı Fenerbahçe'de iki yıl içinde 60 maçta 46 gol kaydederek büyük bir başarıya imzasını atan Brezilyalı golcü, yabancı sınırlaması nedeniyle takımdan ayrılmak zorunda kaldı.

Fırsatçı yapısı,son vuruşlardaki ustalığı ve takım arkadaşlarıyla uyumuyla dikkat çeken Nobre, kiralık olarak imza attığı Fenerbahçe'den Cruzeiro'ya geri döndü. Daha sonra da Türkiye'ye tekrar Beşiktaş ile merhaba dedi. 

Burada da gollerine devam eden Brezilyalı, hem Türkiye Kupası'nı kaldırdı hem de 2009'da şampiyonluk yaşadı. Tam 5 yıl Beşiktaş'ta oynadı. 

2006'da geçtiği Türk vatandaşlığıyla Mert adını alan golcü futbolcu, Beşiktaş'tan sonra Mersin İdmanyurdu, Kayserispor, Erzurumspor'da da gollerine devam etti ve gittiği takımlara büyük katkıda bulundu. 15 yılda çok kısa bir süre kadar İsviçre'nin FC Will 1900 takımında oynadı. Onun dışında hep Türkiye'deydi. 

Nobre, sezon başından beri Gençlerbirliği için oynuyor. Süper Lig'e çıkması neredeyse kesinleşen kırmızı siyahlı ekipte, tecrübesiyle takımına liderlik ediyor. Bu sezon 24 maçta 6 gol 2 asistlik katkısıyla takımını Süper Lig'e taşıyanlar arasında başrollerden birini üstlenen Nobre, futbola veda kararı aldı. 

Türkiye’de 3 Süper Lig, 3 Türkiye Kupası ve 1 Süper Kupa şampiyonluğu yaşayan Mert Nobre, Süper Lig’de çıktığı 280 maçta 103 gol, 32 asistle oynadı.

Kaynak: TRT SPOR
 

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz