Futbol

"Ne kaçırıldım ne de kayboldum"

04 Aralık 2014 Perşembe 12:46 - Son Güncelleme 04 Aralık 2014 Perşembe 12:55

Umar: ''Ben ne birileri tarafından kaçırıldım ne de kayboldum''

Samsunspor Kulübü ile alacaklarının ödenmediği gerekçesiyle sözleşmesini fesheden ve kaçırıldığı iddialarıyla gündeme gelen Nijeryalı futbolcu Aminu Umar, kaçırılmadığını belirterek, kendi isteğiyle Samsunspor'dan ayrıldığını söyledi.

Umar, yaptığı açıklamada, hakkında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Kaçırıldığım iddiaları ve Samsunspor Kulübü'nün hakkımda söylediği hiçbir şey doğru değil. Tamamen isteyerek sözleşmemi feshettim" dedi.

Samsunspor Kulübü'nün sözleşmesindeki şartlara uymadığını savunan Nijeryalı futbolcu, şunları kaydetti:

"Aramızdaki sözleşmede her iki tarafın da hakları söz konusuydu. Kendi üzerime düşen bütün sorumlulukları yerine getirdim. Tüm performansımı sahada sergiledim ancak iki sezondur alacaklarım ödenmiyor. Geçen sezon hem Avrupa'dan hem de Türkiye'den birçok teklif aldım ama Samsunspor Kulübü gitmeme izin vermedi. Bu sezon da aynı şekilde birçok teklif var. Gitmek istememe rağmen kulüp beni göndermedi. Buna rağmen bana yapılması gereken ödemelerin hiçbiri de gerçekleşmedi."

Umar, konuyu Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve FIFA'ya taşıdığını vurgulayarak, "Samsunspor'un yaydığı dedikodular ve ortaya atmış olduğu iddiaların hepsi tamamen asılsız. Ben İstanbul'dayım. Samsun'da kalmamamın tek nedeni bana yapılmayan ödemeler. Samsunspor, aramızdaki sözleşmeyi en üst seviyede ihlal etti. Ben ne birileri tarafından kaçırıldım ne de kayboldum. Bu konuyu hem FIFA'ya hem de TFF'ye taşıdım. Gerekli bütün işlemler yapıldı" diye konuştu.

"Menajerim haklarımı korumuyor"

Hücum oyuncusu Umar, menajerinin Samsunspor Kulübü'nden yana tavır aldığını iddia ederek, haklarını korumadığını savundu.

Menajerinin kulübe yakın birisi olduğunu aktaran 19 yaşındaki Umar, "Menajerim, haklarımı korumuyor. Çünkü onun tek çıkarı transferimi yapıp, bunun üzerinden para kazanmaktı. Samsunspor'da kalmam için hiçbir şey yapmıyor. Şu anda menajerimle konuşmuyorum" ifadelerini kullandı.

"Samsunspor çok kötü yönetiliyor"

Samsunspor'u çok sevdiğini anlatan Aminu Umar, kulübün kötü yönetildiğini savundu.

Kulübün kötü yönetilmesinden dolayı alacaklarının ödenmediğini ileri süren Umar, şunları söyledi:

"Samsunspor hakkında hiçbir kötü düşüncem yok. Samsunspor'u kalpten seviyorum. Takıma, oyunculara ve taraftarlara karşı sevgim sonsuz. Böyle olmasaydı geçen sezon oynamazdım ya da bu sezon devam etmezdim. Sorun şu ki; Samsunspor çok kötü yönetiliyor. Gerek yönetim kurulu gerekse takımın başındakiler oldukça kötü bir yönetim sergiliyor. Bu nedenle sözleşmeden kaynaklı alacaklarımın hiçbirini tahsil edemedim."

Umar, geçen sezonun sonunda parasının verilmemesine rağmen Samsunspor'da oynamaya devam ettiğine değinerek, "Sakatlığıma rağmen sahaya çıktım. Her türlü şekilde elimden gelen katkıyı sağladım. Sonuç olarak ortada bir sözleşme vardı ve taraflar buna uymalıydı. Ben kendi üzerime düşenleri yaptım ama Samsunspor yönetimi sorumluluklarını yerine getirmediği için Samsun'dan ayrılmak zorunda kaldım. Bu kararımın Samsunspor'u sevmememden veya başka bir takımı istememle alakası yok" değerlendirmesinde bulundu.

"Hayalimdeki takım Fenerbahçe"

Spor Toto Süper Lig'de oynamak istediğini dile getiren Umar, hayalindeki takımın Fenerbahçe olduğunu söyledi.

Umar, Süper Lig'in dünyanın en iyi liglerinden olduğunu ifade ederek, "PTT 1. Lig'de oynayan her futbolcu gibi Süper Lig'de forma giymek benim en büyük hayalim. Avrupa'ya da gitsem birgün mutlaka Süper Lig'de oynamayı istiyorum" diye konuştu.

Türkiye'de en beğendiği futbolcunun Fenerbahçeli Caner Erkin olduğunu kaydeden Umar, sözlerini şöyle tamamladı:

"Galatasaray ve Beşiktaş taraftarını biliyorum ama hayalimdeki takım Fenerbahçe. Bana göre Türkiye'deki en iyi takım. Oyun tarzını ve yaptıkları işleri çok beğeniyorum. Bunu söylememin nedeni Emenike veya oradaki herhangi bir Afrikalı oyuncu değil. Tamamen oyun stilleri. Fenerbahçe'de özellikle Caner Erkin'in oyun tarzını çok beğeniyorum. Kendisini çok başarılı buluyorum."

AA

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz