Futbol

ÖZET | Albimo Alanyaspor evinde güldü

16 Mayıs 2015 Cumartesi 20:50 - Son Güncelleme 16 Mayıs 2015 Cumartesi 23:39

Orduspor'u yenen Alanyaspor, play-off yarışı açısından kritik bir 3 puan aldı.

PTT 1. Lig'de 33. hafta maçında Albimo Alanyaspor, küme düşmesi kesinleşen Orduspor'u 2-0 yenerek play-off mücadelesi açısından kritik bir galibiyet aldı.

Alanya Oba Stadı'nda oynanan maçta ev sahibine galibiyeti getiren golleri 53 ve 80. dakikalarda Jonathan Ayite attı.

Bu sonuçla puanını 54'e çıkaran Albimo Alanyaspor, play-off mücadelesi açısından kritik bir galibiyet aldı. Küme düşmesi kesinleşen Orduspor ise 11 puanda kaldı.

MAÇIN ÖZETİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

Stat: Alanya Oba

Hakemler: Deniz Ateş Bitnel, Cemal Bingül, Mehmet Salih Mazlum

Albimo Alanyaspor: Haydar Yılmaz, Türker Toptaş, Gökalp Seçal, Efecan Karaca (Dk. 76 Gökay Iravul), Ayite, Timuçin Aşcıgil (Dk. 87 Eren Özen), Adem Gökçe, Sinan Özkan, Perovic, Kerem Can Akyüz, Deniz Vural

Orduspor: Kaan Ars, Murat Torun, Burak Demireğen, Özgen Erdem, Doğancan Aynacı (Dk. 87 Alihan Öztürk), Hüseyin Kuday (Dk. 80 Emre Usta), Muhammet Can Öztürk (Dk. 65 Arda Arslan), Furkan Mızrak, Hüsamettin Tut, Yunus Şimşek, Asım Can Çaykıran

Goller: Dk. 53 ve 80 Ayite (Albimo Alanyaspor)

Sarı kartlar: Dk. 38 Hüseyin Kuday, Dk. 61 Doğancan Aynacı (Orduspor), Dk. 42 Timuçin Aşcıgil, Dk. 61 Efecan Karaca, Dk. 76 Sinan Özkan (Albimo Alanyaspor)

İŞTE GOLLER...

ALBİMO ALANYASPOR 1-0 ORDUSPOR (GOL)

ALBİMO ALANYASPOR 2-0 ORDUSPOR (GOL)

MAÇIN ARDINDAN

 Kalpar: "Kendi ipimizi kendimizin kesmesi lazım"

PTT 1. Lig'de sahasında Orduspor'u 2-0 yenen Albimo Alanyaspor'un teknik direktörü Hüseyin Kalpar, "Kendi ipimizi kendimizin kesmesi lazım. Kimseden beklentimiz yok" dedi.

Kalpar, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Orduspor maçının kolay olacağı beklentisinde olmadıklarını ve bunu da bu maçta gördüklerini söyledi.

Maçta çok zorlandıklarını belirten Hüseyin Kalpar, "Küme düşmüş bir takımın kaybedeceği bir şey yok ama bizim çok şey kaybedeceğimiz bir maçtı. Bunun bilinci içerisindeydik ama ister istemez bu tür düşünceler, bizleri strese sokabiliyor ve zaman zaman iyi yapabildiğimiz şeyleri yapamaz olduk" ifadelerini kullandı.

Maçın ikinci yarısında penaltı golüyle rahatladıklarını anlatan Kalpar, "Ne olursa olsun 3 puan çok önemliydi. Her şeyden öte herkesin düşündüğü gibi olmadığını bu maç teyit etti. Orduspor'u kutlamak isterim, çok iyi mücadele ettiler" diye konuştu.

Play-off'a çıkmak için tek bir maçları kaldığını belirten Kalpar, şunları kaydetti:

"Son maça kaldı. İnşallah iyi bitiririz. Herkesin düşündüğü gibi, bu takım şunu kazanır, şu takım kaybeder düşüncesi içerisinde olmak doğru olmayabiliyor. Sözle değil icraatla oluyor. Bolu-Şanlıurfaspor maçı berabere bitti. Herkes Urfa kazanır düşüncesindeydi, olmadı. Yarın Altınordu-Samsunspor maçı var. Bizi ilgilendiren bir maç. Antalyaspor'un maçı da bizi ilgilendiriyor. Bu maçların sonucu lehimize ve aleyhimize olabilecek maçlar."

Play-off'a çıkmak için her şeyin kendi ellerinde olduğunu dile getiren Kalpar, "Kendi ipimizi kendimizin kesmesi lazım. Kimseden beklentimiz yok. Hiçbir maçın neticesini beklemeden, kendimiz çok iyi pozisyonda olmalıyız. Gaziantep maçı da bunlardan bir tanesi. Eğer play-off'a kalmak istiyorsak oradan iyi bir sonuçla dönemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Orduspor cephesi

Orduspor Teknik Direktörü Hüseyin Özcan ise kendi adlarına önemli bir karşılaşmaya çıktıklarını söyledi.

Oyuna iyi başladıklarını kaydeden Özcan, "Albimo Alanyaspor'un oyunun başındaki o baskısını kırdıktan sonra bizler de pozisyon üretmeye başladık. Oyunda dengeyi sağladık. Kora kor bir mücadele oldu. Ancak ikinci yarının 55. dakikasında verilen penaltı ile oyun koptu. Albimo Alanyspor'u tebrik ediyorum, başarılar diliyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz