Futbol

Samsunspor Süper Lig'e hazırlanıyor

04 Ağustos 2014 Pazartesi 13:04 - Son Güncelleme 04 Ağustos 2014 Pazartesi 13:07

''İnşallah lig başladığı zaman iyi bir başlangıçla devam edeceğiz"

PTT 1. Lig ekiplerinden Samsunspor'un teknik direktörü Erhan Altın, geçen yıl takımın Süper Lig yolunda finalden döndüğünü belirterek, "Taraftarımızın bizden beklentisi var. Bütün çabamız hem futbol adına hem netice adına bu beklentileri karşılamak. İnşallah lig başladığı zaman iyi bir başlangıçla devam edeceğiz" dedi.

Altın, yaptığı açıklamada, Palandöken ilçesindeki Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nde yeni sezon hazırlıklarını ikinci etapla sürdürdüklerini söyledi.

Böyle bir tesisi Türk futboluna kazandırdıkları için Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak ve büyükşehir belediye başkanı Mehmet Sekmen'e de teşekkür eden Altın, "Bize muhteşem bir çalışma ortamı sağladılar. İlk etap kampa geldiğimizde burada güç ve tempo çalışmalarımızı tamamladık. Bu ikinci etapta da yeni transfer yaptığımız arkadaşlarımızın da katılmasıyla teknik ve taktiksel çalışmalarımıza yoğunluk verdik" dedi.

Kamp sonunda Türkiye Futbol Federasyonu'nun dörtlü turnuva hazırladığını ifade eden Altın, Bucaspor, Karşıyaka ve Alanyaspor ile hazırlık maçı yapacaklarını söyledi.

Bu maçların eksikliklerini görme açısından son dece önemli olduğunu vurgulayan Altın, "Maçlarda alınan neticeler bizi ilgilendirmiyor. Ligde aldığımız neticeler bizi ilgilendiriyor. Biz eksiklerimizi göreceğiz. 'Çocuklarımıza ne verdik, onlardan ne istiyoruz, onlar bize bunu sağlıklı şekilde veriyor mu?' Olumlu olumsuz yönlerimizi görüp futbolcularımızla istişare yapıp olumsuzlukları en asgariye indirmek adına çalışmalarımıza bir yoğunluk veriyoruz. Daha takviye edeceğimiz arkadaşlarımız var. Yönetim bu konuda çok çaba sarf ediyor. Bizim de istediğimiz futbolcularımız var onları da katarsak inşallah taraftarımıza huzurlu, tempolu, pozitif bir takım seyrettireceğiz. Bütün çabamız bu yönde" diye konuştu.

Yeni transferler Serdar Elik, Ali Zorlu ve Recep Niyaz'ın da takımla çalışmalara katıldığını dile getiren Altın, daha önce birlikte veya rakip takımlarda oynadıkları için birbirlerini tanıyan futbolcuların Samsunspor ailesine de uyum sağladıklarını belirtti.

Takımda bir aile ortamının bulunduğunu ifade eden Altın, şunları kaydetti:

"Takımımıza uyum sağlayan arkadaşlarımızla transfer yapıyoruz. Yapılan transferlerin hepsi kapalı kutudur. Tanıyoruz ama uyum önemli. O uyumu sağladıkları süre içerisinde inanıyorum ki verimli olacaklar. Taraftarımızın bizden beklentisi var. Bütün çabamız hem futbol adına hem netice adına bu beklentileri karşılamak. İnşallah lig başladığı zaman iyi bir başlangıçla devam edeceğiz. Ligin başlamasına yaklaşık bir ay var. Moral ve kondisyon olarak tabii ki eksiklerimiz var. Onları yavaş yavaş tamamlayacağız. İki hazırlık maçı yaptık. Verdiklerimizi sağlıklı bir şekilde almaya çalışıyoruz. Eksikliklerimiz tabii ki var. Bunları çalışa çalışa, oynaya oynaya asgariye indireceğiz. Beni mutlu eden futbolcularımın istekli ve arzulu olmaları. İdmanlarda futbolcular sabah erken kalktıkları zaman isteksiz olurlar ama hepsiyle hem takım hem bireysel olarak görüşüyoruz, hepsinin bakış açısı muhteşem. Kafalarında tek bir şey var 'Samsunspor'u layık olduğu yere hep birlikte nasıl taşıyabiliriz?' Çalışmalarımız da bu doğrultuda devam ediyor."

Recep Niyaz takımla çalışmalara başladı

Fenerbahçe'den bir yıllığına kiralanan Recep Niyaz da milli takımda yaşadığı iç yan bağlarındaki sakatlığın ardından takımla çalışmalara başladı.

Recep Niyaz, biraz daha kuvvetlenmek için sağlık ekibinin kontrolünde yavaş yavaş takımla çalışmalara katıldığını ifade ederek, "Bayadır takımla idman yapmadım, eksikliklerim var. Fizyoterapist eşliğinde yalnız çalışıyordum. Takımla uyum konusunda hiçbir sıkıntı yaşamadım. Çok güzel geçiyor her şey inşallah daha güzel olacak. Bu takım geçen sene final oynamış, her zaman çıta biraz daha yukarıda olmalı. İnşallah bu sene Süper Lig hedefliyoruz. Nasip olursa geçen sene final kapısından dönen takımı bu sene çıkarırız" diye konuştu.

Transfer sürecinin biraz uzadığını belirten Niyaz, ufak pürüzlerin de giderilmesiyle kırmızı beyazlı formayı giydiğini söyledi.

Samsunspor'un Süper Lig'e çıkması için üzerine düşeni yapacağını belirten Niyaz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Buraya odaklanmak zorundayım. Çok güzel inançlarım, düşüncelerim var. Çok güzel hayallerim var. Burası çok büyük bir camia, inşallah beklentileri karşılayacağım. Kaza, bela, sakatlık olmazsa ben önümüzdeki sezondan itibaren buradaki yaptığım çıkışla önümüzdeki sezon Fenerbahçe kadrosunda yer almayı düşünüyorum. Tabi bunlar nasip kısmet. Bazen kurduğunuz hayalleri biraz daha erteleyebiliyorsunuz. Bekleyip göreceğiz."

AA

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz