Futbol

Samsunspor'dan sert tepki

15 Mayıs 2014 Perşembe 23:26 - Son Güncelleme 15 Mayıs 2014 Perşembe 23:32

Karadeniz ekibi, seyircisiz oynama cezası nedeniyle TFF'ye sert tepki gösterdi.

Samsunspor Yönetim Kurulu, Kulüp Başkanı Emin Kar başkanlığında yaptığı toplantının ardından yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, TFF'nin Ankaraspor ile Samsunspor'un Samsun'da oynadığı maçta taraftarın kötü ve çirkin tezahüratı nedeniyle külübü PFDK'ya sevk ettiği ve PFDK'nın ise 1 maç seyircisiz oynama cezasına çarptırdığı hatırlatıldı.

"Türk futbolu cezalandırılmıştır"

Seyircisiz oynama kararının eşine rastlanmayan bir şekilde uygulandığı öne sürülen açıklamada, "Ancak kendi sahamızda oynayacağımız ilk iç saha maçımızda uygulanması gereken seyircisiz oynama cezası, eşine rastlanmayan ve herhangi bir mantıklı izahı mümkün olmayan bir uygulama ile TFF tarafından tarafsız sahada tek maç üzerinden oynanacak PTT 1.Lig Play-off final maçında uygulamaya konularak sadece kulübümüz ve taraftarımız değil Türk futbolu cezalandırılmıştır" ifadesi kullanıldı.

Final maçında rakip takımın seyircili olacağı bildirilen açıklamada, "Rakip takım seyircisinin seyredebildiği bir maçta sadece kadın ve çocuk taraftarımıza maçı açmak hem Samsunspor'a gönül vererek stada gelecek bayan ve çocuk taraftarımızı rakip takım seyircisinin insafına terk etmek hem de seyircisiz maçlarda daha önce uygulanmayan sadece bir takımın taraftarına sağladığı iltimas ile de garabetler içeren bir uygulamadır" denildi.

"Final maçı dünya futboluna kare leke olarak yazılacaktır"

Samsunspor Kulübünün avukatlarının hiçbir dayanağı olmayan bu kararın bozulması için hazırladığı itiraz dosyasını Tahkim Kuruluna gönderdiği ve Kurul'un yapılan itirazı geri çevirdiği kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Böylelikle dünyada bir ilk olan karar gereği final maçımız hem de tarafsız sahada sadece bayanlara ve çocuklara açık olacaktır. Türkiye Futbol Federasyonunun aldığı bu karar dünya futbol tarihine bir kara leke olarak yazılacaktır. Türkiye'de futbolun marka değerini yükseltme ve seyirci sayısını artırma hedefinde olan sayın TFF'nin buna en büyük katkıyı yapacak Samsunspor taraftarını final maçına almayarak nasıl bir çelişki içinde olduğunu spor kamuoyunun takdirine bırakıyoruz."

"Saha dışı ve içinde çıkacak olayların sorumlusunun Samsunspor olmayacağının bilinmesini istiyoruz"

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:
"Ancak, nasıl ki Ankaraspor yarı final karşılaşmasında rakip kulübün bilet fiyatlarını 400 liraya yükselterek taraftarımızı cezalandırmasına, her türlü oyunlarına rağmen alın terimizle finale yükseldiysek Mersin İdman Yurdu ile oynayacağımız final maçını da kazanacağız ve layık olduğumuz Süper Lig'e çıkacağız. Şu çok iyi bilinmelidir ki: dünyada eşi benzeri olmayan bu karar bizi yolumuzdan alıkoymayacak, aksine daha da hırslandıracaktır. Saha dışında ve saha içinde oynanan tüm oyunları da bozacağız. Maçın oynanacağı İstanbul Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda çıkacak en küçük olaydan Samsunspor kulübümüzün sorumlu olmayacağının da bilinmesini istiyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." 

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz