Futbol

Şimdi neredeler: Kenny Miller

30 Nisan 2022 Cumartesi 11:10 - Son Güncelleme 30 Nisan 2022 Cumartesi 11:11  |  Kaynak : TRT SPOR

Hem Glasgow Rangers hem de Celtic forması giyen nadir futbolculardan biri olan ve bir dönem ülkemizde Bursaspor'da oynayan 42 yaşındaki İskoç eski milli santrfor Kenny Miller şu anda nerede, ne yapıyor?

Profesyonel kariyerinde altyapısından yetiştiği Hibernian FC'de başlayan Kenny Miller, Stenhousemuir'da geçirdiği başarılı kiralık sezonunun ardından Glasgow Rangers'a imza attı. 2001 yılında Wolverhampton'a transfer olan başarılı forvet, İngiltere'de Derby ve Cardiff formaları da giydi.

2006'da Celtic'in kadrosuna katılan oyuncu, Glasgow ile beraber İskoçya'nın en önemli iki kulübünde de forma giyen nadir futbolculardan biri oldu. 2011 kış transfer döneminde Bursaspor'a imza atan Kenny Miller, Süper Lig'de yalnızca yarım sezon oynamasına rağmen akılda kalan performanslar kaydetti.

Vancouver ile 2 yıllık bir ABD macerası yaşayan oyuncu 2014'te Glasgow forması altında ülkesine geri döndü. Miller; sırasıyla Livingston, Dundee ve Partick Thistle FC'de oynadıktan sonra 2020'de futbolu bıraktı.  

Aktif kariyerini noktaladıktan sonra futbolun içinde kalmaya devam eden Miller, şu anda İskoçya 3. Lig ekibi Falkirk FC'nin geçici antrenörlüğünü üstleniyor.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz