Futbol

Tahkim'den İstanbulspor'a ret

24 Şubat 2021 Çarşamba 16:01 - Son Güncelleme 24 Şubat 2021 Çarşamba 16:06  |  Kaynak : İHA

TFF Tahkim Kurulu, İstanbulspor - Yılport Samsunspor maçında 'kural hatası' olup olmadığına yönelik değerlendirme yetkisinin TFF Yönetim Kurulu'na ait olduğu için bu aşamada bir değerlendirme yapılmamasına karar verdi.

Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu kararları açıklandı.

Federasyonun resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, İstanbulspor'un, Yılport Samsunspor maçıyla alakalı yaptığı "kural hatası" başvurusu hakkında şu ifadelere yer verildi:

"İstanbul Spor A.Ş.'nin futbolcusu Eduart Rroca hakkında müsabakada daha önce müsabakada sarı kartı olmamasına rağmen, 2. sarı kart ile oyundan ihraç edildiği ileri sürülerek müsabakada görmüş olduğu kırmızı kart ve cezai uygulamalarının kaldırılmasına ilişkin talebinin incelenmesi neticesinde; müsabaka hakemlerinin adı geçen sporcunun şiddetli hareketi nedeniyle ve direkt kırmızı kart ile ihraç edildiği yönündeki raporları ve incelenen görüntüler ile somut olayda "şahısta hata hali" bulunmadığından FDT'nin 86/2. ve 86/3. maddeleri uyarınca PFDK kararında usul ve esas bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından talebin reddine, iddiaya konu hususun "kural hatası" olup olmadığını değerlendirme yetkisi TFF Yönetim Kurulu'na ait olduğundan, bu hususla ilgili bu aşamada bir değerlendirme yapılmamasına, oybirliği ile,

Karar verilmiştir."

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz