Futbol

Taner Taşkın: Her puan bir artı

16 Ocak 2022 Pazar 16:48 - Son Güncelleme 16 Ocak 2022 Pazar 16:50  |  Kaynak : AA

Spor Toto 1. Lig'in 21. haftasında konuk ettiği Eyüpspor ile 0-0 berabere kalan Ankara Keçiörengücü'nün teknik direktörü Taner Taşkın, takımdan memnun olduğunu belirterek, "Bu ligde alınan her puana artı olarak bakıyorum." dedi.

Taşkın, maçın ardından yaptığı açıklamada, iyi hazırlandıklarını, iyi de oynadıklarını belirterek, "Rakipten daha üstün bir oyun planımız vardı. Hem temaslı hem top oyununda çok çok daha verimliydik. Ama maçın hakemi bugün biraz maçın önüne geçti diyebilirim. Hakemler hakkında yorum yapmak istemiyoruz çünkü bizler nasıl teknik adam olarak hata yapıyorsak onlar da yapıyor. İlk devre vermemiş olduğu yüzde 100 bir penaltı var, tabii oyunun seyrini değiştirdi. Artı ikinci devre vermemiş olduğu bir tane yüzde 100 kırmızı kart var. Bunu görüntüler de zaten destekliyor." diye konuştu.

Ligde alt sıralardan kurtulma mücadelesi verdiklerini vurgulayan Taşkın, "Rakibimiz de şampiyonluğa oynayan bir ekipti. Bugün gördük ki biz onlardan çok çok daha istekli arzulu bir oyun ortaya koyduk. Bugün oyun biraz sıkıştı gibi göründü, ön taraf çok fazla pozisyon üretemedi. Burada rakibin kapalı oyun tercih etmesi özellikle beklenen oyuna çok girmemesi oyunu biraz kısırlaştırdı. Özellikle beklerin arkasına atılan ikinci toplarla atağa çıkmak istedik, girmiş olduğumuz pozisyonlar var, tabii hakem vermemiş olduğu pozisyondaki penaltıyı vermiş olsaydı belki rakibimiz daha açık bir oyunu tercih edecekti ve ortaya daha farklı sonuçlar da çıkabilirdi." şeklinde konuştu.

Yeni futbolcuların adaptasyonu için kısa bir süreye ihtiyaçları olduğunu dile getiren Taşkın, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Bu ligde alınan her puana artı olarak bakıyorum, geçen hafta deplasman galibiyeti aldık, bugün de beraberlik aldık. Maç ortalamamız 2 puan şeklinde gittiği takdirde Keçiörengücü hiç bir zaman korkulu rüya görmeyecektir. Ama bir oyun kalitemiz var daha güvenli oynayan daha sahada ne yaptığını bilen bir takım haline geldik. Kulübedeki oyuncularımızla yapmış olduğumuz takviyelerle takım daha iyi bir hale geldi. Takımın göstermiş olduğu mücadeleden memnunum, uzun zamandan beridir gol yemedik. İnşallah ilerleyen haftalarda skoru alan daha güvenli bölgeye geçen Keçiörengücü izleyeceğiz."

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz