Futbol

Turgay Altay'dan "organize hücum" vurgusu

30 Ekim 2021 Cumartesi 20:24 - Son Güncelleme 30 Ekim 2021 Cumartesi 20:40  |  Kaynak : İHA

Spor Toto 1. Lig'in 1. haftasında konuk ettiği Beypiliç Boluspor ile 2-2 berabere kalan Manisa FK'nın teknik direktörü Turgay Altay, “Daha sabırlı, daha organize ve net hücumlar gerçekleştirmeliyiz” dedi.

Manisa Futbol Kulübü, sahasında  Beypiliç Boluspor ile 2-2 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Manisa FK Teknik Direktörü Turgay Altay, organize bir takım oluşturmak için çaba harcadığını ifade etti.

Altay, mücadeleyle ilgili şunları söyledi:

“Aslında bu maçı anlatacak tek kelime bizim adımıza, uzun süredir maç kazanamamanın getirdiği psikolojiyle oyuncularımız aslında geçen hafta bu özgüven kaybından sonra bu süre gelen güven kaybından sonra bir parça kazandıklarını düşünüyordum. Özgüvenle yaklaşık 1 haftalık süre boyunca oyuncuların antrenmanlarındaki davranışları, istekleri bu dönemi atlatmak konusundaki çabaları bence gayet olumluydu. Fakat bazen çok isteyip, istenileni yapmakta zorluk yaşıyorsunuz. Bunun nedeni de ligimiz çok zor bir lig. Farklı bir oyun kültürümüz var. Bu oyun kültürüyle oynamaya çalışan bir takım var. Topa sahip olma, pas oranında ligin en dominant takımlarından bir tanesiyiz ve rakiplerimiz bizi bozuyorlar. Bu konuda da ligde topun oyunda kalma süresi çok az. Topun ritmini bir türlü arttıramıyoruz. Aslında ilk 20 dakikalık süreçte tam da bu oldu. İyi başlayamadık. Fakat sonrasında geçen hafta Ankaragücü maçında yaşadığımız senaryonun bir benzeri oldu. Maçı kazanabileceğimiz o anlar elimize gelmedi değil. Sonuçta hayat bir şekilde zorluklarla baş etme sanatı. İnsan hayatında bazen zor dönemler oluyor. Kulüplerin de aynı şekilde zor dönemleri olabiliyor. Bizlerin de görevi oyuncuların sakin kalmasını ve neticeye odaklanmalarını sağlamak. Bunu yapmanın da yolu çalışmaktan geçiyor. Ben de buraya uzun vadeli bir proje ve aynı zamanda takımı günden güne geliştirmek için geldim. Çabam da bu yönde. Bu oyunda da bazen sabırlı olmak sonrasında organize olmayı da beraberinde getiriyor. Çünkü daha organize takımlar ne yaptıklarını sahada daha net ifade ediyorlar. Ben de organize bir antrenör takımı oluşturmak istiyorum. Beraberinde baskı altında ve uzun süre gerginlikle gelen her maç da gergin bir havada geçtiği için bu 3 puan kötü de oynasak geldikten sonra ivme kazandıracağını düşünüyorum. Kendi adıma oyuncuların istek ve arzularından memnunum. Fakat oyunun gerekliliği konusunda da çalışacağımız yerler var. 10 kişiye karşı daha sabırlı, daha organize ve net hücumlar gerçekleştirmeliyiz. Bunu yapmak da sakin kalmakla mümkün.”

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz