Futbol

24. haftanın en dikkat çeken 10 olayı

05 Mart 2019 Salı 10:19 - Son Güncelleme 05 Mart 2019 Salı 09:41

Süper Lig'de 24. hafta yine çok heyecanlı geçti. Haftanın en dikkat çeken 10 olayını seçtik.

* Zirvede fark 8'e çıktı

Süper Lig'de bu hafta Başakşehir deplasmanda Malatyaspor engelini 2-0 ile geçerken en yakın takipçisi Galatasaray Erzurum deplasmanından 1 puan çıkartabildi. Böylece 24. haftada zirvede fark 8'e çıkmış oldu. 



* Penaltı uzmanı Beto

Türkiye'de penaltı kurtarışlarıyla dikkat çeken iki kaleci var. Biri Göztepeli Beto diğeri de Fenerbahçeli Haluk. Portekizli Beto, takımı Göztepe'nin bu hafta sonu Konyaspor ile deplasmanda oynadığı maçta Skubic'in penaltısını kurtardı ve takımına kritik bir puan kazandırdı. 



* Gomis'ten sonra Orgill

Ankaragücü'nün devre arası transferlerinden Orgill bu hafta Antalya'yı deplasmanda 4-2 yendikleri maçta 3 gol birden attı. Jamaikalı bu üç golü hem de ilk yarıda kaydetti. Orgill, Gomis'ten sonra ilk yarıda hat-trick yapan ilk futbolcu oldu. Maç sonunda Ankaragücü taraftarlarını taşıyan bir araç kaza yaptı ve iki taraftar hayatını kaybetti. 



* Bursaspor 9 hafta sonra kazandı 

Bursaspor bu hafta Sivasspor'u 90+6'da bulduğu golle 3-2 yenmeyi başardı. Son dönemde kötü bir performans sergileyen yeşil beyazlılar 9 hafta sonra galibiyeti hatırladı. 

* Hikmet Karaman '10' dedi 

Kayserispor bu hafta Beşiktaş'a da geçit vermedi. Maç 1-1 sona erdi. Hikmet Karaman, Kayseri'de göreve geldiğinden beri çıktığı 10 maçta da takım yenilgi yüzü görmedi. 



* Gol atamayan tek transfer Tolgay kaldı 

Fenerbahçe bu hafta sahasında Rize'yi 3-2 yendi. Goller Soldado, Moses ve Serdar Aziz'den geldi. Ara transfer döneminde gelen futbolculardan golle tanışmayan sadece Tolgay Arslan kaldı. 

* 6 hafta sonra puan kazandı

Kasımpaşa ilk yarısını 2-0 mağlup kapattığı maçta Trabzonspor ile 2-2 berabere kaldı. Son haftalarda oldukça kötü bir performans sergileyen İstanbul ekibi, 6 hafta sonra puan kazandı. 



* Mustafa Denizli ikinci yarıya çıkamadı

Maçın ilk yarısını 2-0 geride tamamlayan Kasımpaşa'da teknik direktör Mustafa Denizli tansiyon problemi nedeniyle ikinci yarıya çıkamadı. Denizli kontrol amaçlı hastaneye gitti. Tecrübeli teknik adamın sağlık durumu gayet iyi. 

* Akhisar nefes aldı 

Ligin son sırasında yer alan Akhisar kendi evinde son haftaların formda takımlarından Alanyaspor'u 3-1 yendi ve rahat bir nefes aldı. 

* Güzel goller 

Bu hafta birbirinden güzel goller geldi. Akhisar'da Zeki Yavru, Trabzonspor'da Nwakaeme, Antalyaspor'da Nazım Sangare, Başakşehir'de de Edin Visca birbirinden güzel gollere imza attılar. 

Kaynak: TRT SPOR
 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz