Futbol

3 büyükler arasında dev rekabet!

15 Ağustos 2015 Cumartesi 12:01 - Son Güncelleme 15 Ağustos 2015 Cumartesi 12:09

Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe arasında transfer rekabeti yıllardır sürüyor

Bu sezon yaptığı flaş transferlerle dikkatleri üzerine çeken Fenerbahçe'nin, Beşiktaş ve Galatasaray'ın da gündeminde olan Bursasporlu Ozan Tufan'ı renklerine katması, gözleri, "Dört büyükler" olarak adlandırılan Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor arasındaki transfer rekabetine çevirdi.

Süper Lig'de her sezon öncesi önemli yatırımlarla kadrolarını güçlendiren ve şampiyonluk parolasıyla yola çıkan "Dört büyükler", geçmişte de birçok Türk futbolcunun transferinde karşı karşıya geldi.

Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor, daha önce de aralarında Rıdvan Dilmen, Tarık Daşgün, Ertuğrul Sağlam, İlhan Mansız, Okan Koç, Yusuf Şimşek, Mehmet Topuz, Mustafa Pektemek, Alper Potuk'un da bulunduğu birçok futbolcuyu transfer etmek için birbirleriyle mücadele etmek zorunda kaldı.

"Dört büyükler", bu rekabet nedeniyle istenilen oyuncuyu alabilmek için kasalarından önemli miktarda para çıkardı.

Son dönemde spor kamuoyunun gündemine oturan Bursasporlu Ozan Tufan transferi, futbolcu bedellerinin artışındaki en önemli örneklerden biri haline geldi. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray yöneticileri, milli futbolcuyu kadrolarına katabilmek için Bursaspor ile yoğun bir şekilde görüşmeler yaptı. Bursaspor ve Ozan Tufan'ın siyah-beyazlı kulüple sözleşme imzalaması beklenirken, son anda yaşanan gelişmelerden sonra genç futbolcu Fenerbahçe ile anlaştı.

Rıdvan Dilmen Fenerbahçe'yi tercih etti

Türk futbolunda en önemli transfer rekabetlerinden biri Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Rıdvan Dilmen için yaşandı.

Sarıyer'de sergilediği etkili performansla büyük takımların dikkatlerini üzerine çeken Rıdvan Dilmen'i, 1987-1988 sezonu öncesinde Galatasaray ve Fenerbahçe renklerine katmak için yoğun bir çabanın içine girdi.

Rıdvan Dilmen, Galatasaraylı yönetici Ergun Gürsoy'a söz vermesine rağmen, Fenerbahçe'nin devreye girmesi üzerine kararını sarı-lacivertli takıma gitme yönünde değiştirdi.

Fenerbahçe Tarık Daşgün'ü sakladı

Fenerbahçe ile Galatasaray, 1995-1996 sezonu öncesinde Tarık Daşgün'ün transferi için de karşı karşıya geldi.

Gençlerbirliği'nde forma giyen oyuncunun transferi konusunda Galatasaray, başkent ekibinin kulüp başkanı İlhan Cavcav ile anlaşmasına rağmen devreye giren Fenerbahçe futbolcuyu ikna etmeye çalıştı. Sarı-lacivertli yöneticiler, bir süre sakladıkları Tarık Daşgün'ün transferi için Gençlerbirliği ile 120 milyar liraya anlaştı. Ancak Tarık, Fenerbahçe'de bekleneni veremedi ve sadece iki sezon forma giyebildi.

Mehmet Topuz'dan son saniye çalımı

Kayserispor'da forma giydiği dönemde gösterdiği performansla birçok kulübün kadrosuna katmak istediği Mehmet Topuz, özellikle Beşiktaş ve Fenerbahçe arasında kriz yaşanması sebep oldu.

Fenerbahçe, Mehmet Topuz'un transferi için Kayserispor ile anlaşmaya varırken, oyuncu ise Beşiktaş ile görüşmelere başladı ve siyah-beyazlı formayla poz bile verdi.

Kayserispor'un futbolcunun bonservisini vermemesi üzerine Mehmet Topuz, Fenerbahçe ile sözleşme imzalamak zorunda kaldı.

Galatasaray borsaya bildirdi Fenerbahçe aldı

Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki rekabet 2013-2014 sezonu öncesinde Eskişehirsporlu futbolcu Alper Potuk için yaşandı.

Galatasaray'ın Alper Potuk ile görüştüğünü borsaya bildirdiği günün akşamında Fenerbahçe yönetimi, Eskişehirspor ile anlaşmaya vardı ve futbolcu sarı-lacivertli takıma gitti.

Diğer transferler

Galatasaray ile Beşiktaş, 2003-2004 sezonu öncesinden Gençlerbirliği'den Okan Koç'u transfer etmek için rekabet etti. Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Fatih Terim'in kadrosunda görmek istediği Okan, kulübünün Beşiktaş ile anlaşmasıyla siyah-beyazlı takıma geçti.

Galatasaray ve Beşiktaş, 2001-2002 sezonu öncesinde de İlhan Mansız'ın transferinde karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılı takım, imza aşamasına geldiği futbolcuyu Beşiktaş'a kaptırdı.

Sarı-kırmızılı ekibin 1994-1995 sezonu öncesinden Samsunspor'dan renklerine katmak istediği Ertuğrul Sağlam ise Beşiktaş ile anlaştı.

Fenerbahçe'nin transfer etmek istediği Mustafa Pektemek ise Gençlerbirliği'nin Beşiktaş ile anlaşmasıyla siyah-beyazlı takımın yolunu tuttu.

Trabzonspor'un 2009-2010 sezonu devre arasında transfer etmek istediği ve büyük oranda anlaştığı Yusuf Şimşek, son anda devreye giren Beşiktaş'a gitmeye karar verdi.

Geçen sezon da Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Erkan Zengin, Trabzonspor'un bonservisini Eskişehirspor'dan almasıyla bordo-mavili takıma transfer oldu.

Yine geçen sezon Trabzonspor'un sözleşme imzalamak için görüşmelere başladığı Tolgay Arslan, son anda kararını değiştirerek Beşiktaş'ta gorma giydi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz