Futbol

3 yılda 10'a katladı!

02 Haziran 2014 Pazartesi 09:01 - Son Güncelleme 02 Haziran 2014 Pazartesi 09:04

Galatasaray, Semih Kaya problemini çözüme kavuşturuyor.

Burak Yılmaz ve Selçuk İnan’la 3’er yıllık yeni kontratlar yapan ve her iki yıldızına hatırı sayılır rakamlar verecek olan sarı-kırmızılıların aynı cömertliği Semih’e göstermemesi ipleri germiş ve genç stoperin bu durumdan rahatsızlık duyduğu ortaya çıkmıştı. 

Zam için 2.5 ay önce prensip anlaşmasına varılmasına rağmen aradan geçen zamanda taraflar bir araya gelememişti. Galatasaray Yönetimi takım içindeki dengeleri dikkate alarak, Semih’in ücretinde iyileştirme kararı aldı.

1.4 milyon liraya oynayan ve takımın en az kazananı olan 23 yaşındaki milli stoperin hakkını alabilmesi için Başkan Ünal Aysal profesyonellere talimat verdi. Buna göre Semih’in 1.4 milyon lira (491 bin euro) olan maaşının diğer futbolcuların ücretleri ile beraber değerlendirilip, buna göre artırılacağı vurgulandı. Semih’in yanında oynayan Chedjou 2.2 milyon euro alırken, kulübede oturan Koray Günter’e ise 700 bin euro ödeniyor. Devre arasında transfer edilen bir başka isim Veysel Sarı da 2.7 milyon lira kazanıyor.

En az kazananlar arasında
Sarı-kırmızılı yönetimin, Semih’in ücretini 1.3 milyon euro olarak belirledikleri ve bunun TL karşılığının oyuncuya ödeneceği vurgulandı. Bu da Semih’in alacağı ücretin 1.4 milyon liradan, 3.7 milyon liraya yükselmesi demek. Ancak bu büyük zam bile Semih’in takımda en az kazanan futbolculardan biri olması durumunu değiştirmeyecek.

(MİLLİYET)

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz