Futbol

Abdullah Avcı: Avantajlarımız var, cebimiz dolu

09 Şubat 2019 Cumartesi 19:45 - Son Güncelleme 09 Şubat 2019 Cumartesi 19:54

Medipol Başakşehir'in teknik direktörü Abdullah Avcı, şampiyonluk yarışında bu tarz puan kayıplarının olabileceğini söyledi.

Medipol Başakşehir, Spor Toto Süper Lig’in 21. haftasında sahasında karşılaştığı BB Erzurumspor ile 1-1 berabere kaldı. 

Karşılaşma ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Medipol Başakşehir'in teknik direktörü Abdullah Avcı, Erzurumspor'un alt sıralarda olmasına rağmen ligin en dirençli takımlarından biri olduğunun altını çizdi.

"Kazanman gereken bir maçtı ama rakibin de yaptığı mücadeleye saygı göstermek gerek. Kaybetmedik, kazanabilirdik, şampiyonluk yarışında bazen bunlar, inişler çıkışlar olacaktır. Avantajlarımız var, cebimiz dolu. Şu an itibarıyla kaybettiğimiz bir şey yok, dünyanın da sonu değil. Bir maç berabere bitti. Zihinsel ve fiziksel olarak bir sonraki maça hazırlanmaya çalışacağız."

"Erzurumspor, kaybettiğinde bile oyundan kopmayan bir takım. Ligin ciddi takımlarından deplasmanda puan almış bir takım." sözlerini kullanan Avcı şöyle konuştu:

"Futbolun içinde talihsizlikler oluyor, maça bir dakika kala Epureanu'nun sakatlığı vardı son anda oynamasına karar verdik, onun arkasından Clichy'nin sakatlanması oyundaki tüm dengelerimizi bozdu. Doğru pozisyon almamak gibi durumları ilk yarı da para parça yaşadık, rakip bu arada oyuna ortak oldu. İkinci yarıda belki pozisyon vermiyorduk, yakaladığımız iki pozisyon da vardı. Bunları atabilseydik çevirebilirdik. Yarı sahada faul yapmayın demiştik, gerekiz bir faul ve yediğimiz bir gol. Sonrasında zihinsel yıpranmalar, kaygı ve oyunu kaybedebilirdik. Rakip bizden daha fazla mesafe katetti, daha fazla koştu, rakipten daha fazla faul yaptık. Bu anlamda bakıldığında oyunun 1-1 bölümünden sonra kısa süreli zihinsel dağılmalar oyunu kaybetmemize sebep olabilirdi. O daha çok yıpratırdı. Şampiyonluk yarışı devam edecek, haftalık sonuçlara göre bunlar değişebiliyor Algılar ona göre olabiliyor. 21 hafta nasıl geldiysek, aynı şekilde devam edeceğiz. Erken ya da geç belli olmasının kimsenin kestirmesi beli değil."

Deneyimli teknik adama, sakatlanarak oyundan çıkan Clichy'nin durumu hakkında ise, "Doktorlarla konuşacağız, MR'ı çekilecek. Başlarken Epurena'nun sakatlığı, arkasından Clichy'nin sakatlığı oldu. Bazen oyunun içinde bunlar olabiliyor. Clichy'nin yarın sabah MR'ı çekilecek. Şu an ayağının üstüne basamıyor. İç yan bağında problemden bahsediliyor, MR'dan sonra durumu belli olacak." açıklamasını yaptı.

Abdullah Avcı, yabancı oyuncu sayısı ile ilgili tartışmaların hatırlatılması üzerine ise, "2011-13 arası çok ifade ettim, sayı, kural, rakam değil önemli olan. Yerli yabancı rekabetini sağlayacak ortamı oluşturmaktır. İsterse serbest olsun, bunu sağladıktan sonra. Başkalarının düşüncelerine de saygımız var." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz