Futbol

Ahmet Ağaoğlu forma sattı, imza dağıttı

10 Temmuz 2019 Çarşamba 16:41 - Son Güncelleme 10 Temmuz 2019 Çarşamba 17:32

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, TS Club Sadri Şener Mağazası’nda forma satışı yaparak taraftarların aldığı formaları imzaladı.

Trabzon TS Club Sadri Şener Mağazası’nda başlayan etkinliğe çok sayıda taraftar ilgi gösterdi. TS Club Mağazasında kulübün yeni sezon ürünlerinin satışı için kasaya geçen Ahmet Ağaoğlu, taraftarların aldıkları formaları da imzaladı.

Ağaoğlu, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yürürlüğe giren yeni lisans yönetmenliği ve UEFA'nın finansal fair-play kuralları içerisinde kalmaları gerektiğini belirterek, "Bunun için gerekiyorsa başkan forma da kombine de satacak." dedi.

"İki transfer döneminde daha 10 milyon euoyu bulmadı"

"Bu dar boğazdan çıkmamız lazım." ifadesini kullanan Ağaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kabaca bir hesap yaptım. Geçmiş iki dönemde transferlere ödediğimiz para 110 milyon euro civarında. Bizim ödediğimiz para zaten ortada. İki transfer döneminde daha 10 milyon euroyu bulmadı. Yatırımların önemli bir bölümü genç oyunculara. İhtiyaç olan mevkilerde sadece nokta transferler, onların da maliyetleri kesinlikle kulüp bütçesini sarsmayacak şekilde olacak. Bin avro ile 3 gün öğlen yemeği çıkartırız. Kulüp adına her kuruşun önemi var. Bize bu camianın yüklemiş olduğu bir sorumluluk."

"İnsan olarak bu paraları savurmak gibi bir lüksümüz yok"

Ağaoğlu, bütün harcamaları camia adına yaptıklarını vurguladı.

"Buradaki insanlar aile bütçelerinden, okul harçlıklarından para artırarak takıma katkıda bulunmaya çalışıyorlar. İnsanların bu kadar fedakarlıkta bulunduğu yerde, bırakalım UEFA'yı, lisans talimatını ve yeniden yapılandırmayı, insan olarak bu paraları savurmak gibi bir lüksümüz yok. Burada hep birlikteyiz. Kulübü yönetecek arkadaşların bu disipline alışması, bu disiplin içinde çalışması ve bütünleşmesi lazım. Ben onların sadece bu taraftaki temsilcisiyim."

"19 yaş altına kontenjan sağlanacak"

Bordo-mavili kulübün başkanı, 21 Yaş Altı Ligi'nin kaldırılmasının ardından genç oyuncuları oynatmak için yeni bir lig kurulmasına yönelik yaptıkları başvuruyla ilgili, şunları söyledi:

"Yüzde yüz istediğimizi elde edemedik ama bu sene için iyi bir başlangıç yaptık diyebiliriz. Gençlerin çalışması 19 yaş altı kategorisi içinde devam edecek. Orada belirli sayıda kontenjan ayrılıyor. 2002 doğumlular alt sınır oluyor. Üst tarafta 22 yaş sınır var. Orada 8 oyunculuk bir kontenjan sağlanacak. En son görüşmemiz oydu. Herhalde o paralelde bir karar alınacak. Bu bizim tam istediğimiz şey de değil. Elimizde o yaş grubunda üst düzey çok oyuncumuz var. Onlara bir şekilde maç oynatmamız lazım. Oradan da oyuncuları A takıma gönderme imkanı tanınacak. Öyle tahmin ediyorum ki bir hafta içinde Türkiye Futbol Federasyonu bunun yönetmeliğini uygulamaya koyup, kamuoyu ile paylaşacak."

Başkan Ağaoğlu, daha sonra kombine kart satışı da gerçekleştireceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz