Futbol

Ahmet Çalık'ın anısına öğrencilere çikolata dağıtıldı

21 Ocak 2022 Cuma 16:45 - Son Güncelleme 21 Ocak 2022 Cuma 16:49  |  Kaynak : AA

Gençlerbirliği ve MKE Ankaragücü, trafik kazasında vefat eden Konyaspor'un futbolcusu Ahmet Çalık'ın anısına anaokulu ve ilkokul öğrencilerine çikolata dağıttı.

Gençlerbirliği Kulübü, trafik kazasında vefat eden altyapısından yetişen eski kaptanı Ahmet Çalık'ın anısına öğrencilere çikolata dağıttı.

Kırmızı-siyahlı kulüpten yapılan açıklamada, "Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden eski kaptanımız Ahmet Çalık'ın anısına Ankara'da bulunan Mehmet Hikmet Ayberk İlkokulu, Aziz Altıpınar Ortaokulu ve 75. Yıl Anadolu Lisesi'nde eğitim gören öğrencilere çikolata dağıtıldı." denildi.

Sosyal medyadan başlattığı kampanyayla Süper Lig ve 1. Lig'deki birçok kulübün katılımına öncü olan MKE Ankaragücü de Ahmet Çalık'ın anısı için Altındağ'daki Özdemir Gürocak İlkokulu'nda öğrencilerle bir araya geldi.

Anma etkinliğine MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, yönetim kurulu üyeleri, sarı-lacivertli takımın teknik direktörü Mustafa Dalcı, takım kaptanı Erdem Özgenç ile futbolcu Yusuf Abdioğlu katıldı.

Başkan Faruk Koca, teknik direktör Dalcı ve futbolcular tek tek sınıfları dolaşarak öğrencilere Ahmet Çalık'ın anısına çikolata ikram etti.

Ahmet Çalık'ın cuma namazı çıkışı çocuklara çikolata dağıttığını hatırlatan Faruk Koca, "Tekrar Ahmet'in ailesine, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Tüm Türkiye büyük bir yasta. Ahmet'i yaptığı insani şeylerle anmak istedik. Yaşamı boyunca cuma namazları sonrası çocuklara çikolata dağıtmayı gelenek haline getirmiş. Biz de bu vesileyle Ahmet'in hatırasını yaşatmak ve çocuklar üzerinden ona dua göndermek istedik. Çok ciddi bir katılım var. Görünen görünmeyen birçok kesimden destek var. İş adamları ve taraftarlarımız bu anma etkinliğine çeşitli okullarda katıldı. Tekrar Ahmet'e Allah'tan rahmet diliyorum." ifadelerini kullandı

Ayrıca, Faruk Koca ve Mustafa Dalcı, öğrencilere karnelerini de dağıttı.

Etiketler : Ahmet Çalık
Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz