Futbol

Akçay'ın yüzüklerinin sırrı

17 Ocak 2014 Cuma 09:50 - Son Güncelleme 17 Ocak 2014 Cuma 09:53

Trabzonspor'un hocasının yüzükleri ilgi odağı.

Bordo-Mavililer’in teknik patronu, kamp dönemini değerlendirdi ve transfer çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Mustafa Akçay, teknik ekip olarak ligin ilk yarısının analizini çok iyi yaptıklarını, halen de yapmaya devam ettiklerini söyledi. Akçay, “Şu anda bazı eksiklerimiz var, bunu bir tek ben değil herkes biliyor. Bu yüzden tekrarlamanın anlamı yok. Yönetimimiz, takviyeler için çalışıyor. Eğer beklediğimiz transferler gerçekleşirse, daha da iyi işler yapabiliriz. Bunun için bekleyeceğiz” diye konuştu.

‘Janko’yu kazanmak istiyoruz’

Kasımpaşaspor ile oynanan hazırlık maçında iki gol atan Marc Janko’ya da değinen Akçay, Avusturyalı golcüyü kazanmaya çalıştıklarını söyledi. Deneyimli teknik adam, “Janko bizim oyuncumuz. Bugüne kadar kadrodaki tüm futbolcuları kazanmak için uğraş verdik, veriyoruz. Kimseye farklı bakma, kimseyi göz ardı etmek gibi bir lüksüm yok. Ancak oyuncunun da hem fizik hem de kafa olarak hazır olması gerek. Janko da bu konuda üzerine düşeni yaparsa her zaman aramızda yeri var” diye konuştu. Mustafa Akçay, Avrupa Ligi’nde eşleştikleri Juventus’a da değindi. İtalyan ekibinin ne kadar güçlü olduğunu herkesin bildiğini söyledi. Başarılı teknik adam, “Eğer Juventus’u eleyebilirsek bu bizim için önemli bir iş olur. Büyük çıkış yakalarız. Avrupa Ligi’nde çeyrek final ile yarı final arasında gitgeller yaşıyoruz” dedi.

Yüzüklerin anlamını açıkladı

Mustafa Akçay, parmağına taktığı yüzüklerin ne ifade ettiğini açıkladı. Başarılı çalıştırıcı, “Yüzüklerin bir kısmı inançlarımı, bir kısmı paradigmayı, dünya görüşümü ifade ediyor. Birinde Arapça ’Vav’ harfi var. Dürüstlük ve adaleti temsil ediyor. Birinde Osmanlı arması var, Türk olmanın onurunu veriyor. Diğeri de saygı gördüğüm ve onore edildiğim, belediye başkanından valisine, kadınından çocuğuna kadar aşırı derecede sevgiyle karşılanıp başarılı olmamda katkı sağlayan bir kenti, Kütahya’yı ifade ediyor” diye konuştu. 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz